Gemeente Tilburg

02-05-2001

Oplevering 'nieuw' groen in Berkel-Enschot

Vrijdag 4 mei, 15.30 uur stadskantoor Berkel-Enschot

Dit voorjaar is in Berkel-Enschot gestart met de beplanting van 'nieuw' groen. Dit om te voldoen aan de groenstructuurplannen van de gemeente Tilburg. Na inventarisatie bleek dat op veel plekken het groen niet voldeed aan de eisen van het groenstructuurplan. Ook was sprake van oud of versleten groen of snippergroen*. De totale omvorming van het groen zal in vijf fasen aangepakt worden. De eerste fase behandelt het groen in het gebied in de omgeving van winkelcentrum Eikenbosch. In drie weken is het oud, versleten en niet beheersbaar groen verwijderd en vervangen door nieuwe aanplanting. Dit wordt opgeleverd op vrijdag 4 mei, om 15.30 uur. De totale kosten van de nu uitgevoerde omvorming bedragen circa f 350.000,--. Met een wandeling onder leiding van wethouder Hamming zal de nieuwe aanplant bekeken worden.

De gemeente Tilburg werkt met groenstructuurplannen. Deze plannen geven aan hoe Tilburg om wil gaan met het groen in de stad. Per deelgebied wordt bepaald welke soorten planten er moeten komen en hoe deze te onderhouden. Tijdens de verschillende fasen van het proces wordt uitgebreid overlegd met zowel de dorpsraad als de bewoners van Berkel-Enschot, onder andere door het organiseren van bewonersavonden en bewonersbrieven. De eerste fase behandelt het groen in het gebied rond winkelcentrum Eikenbosch.

Daarna volgen nog 5 fasen in de volgende gebieden:
· Eikenbosch fase 2 (rond zorgcentrum Torentjeshoef);
· Plan Bosscheweg/Puccinilaan;

· Burgemeesterbuurt;

· Plan Vlierakkers;

· Koninginnebuurt.


* snippergroen: groen dat bestaat uit veel verschillende soorten groen op een beperkt aantal vierkante meters. Snippergroen ziet er rommelig uit en is slecht te onderhouden.