KSI International NV

KSI leidt rechercheurs Politie Haaglanden op
Voor recherchesysteem Tracy



Web Based Training voor recherchesysteem Tracy
Voor Politie Haaglanden ontwikkelt KSI een Web Based Training (WBT) voor het nieuwe recherchesysteem Tracy. Tracy zal binnenkort bij politieonderzoek in de regio Haaglanden worden ingezet. Het systeem biedt 1.250 rechercheurs dagelijks ondersteuning bij het ordenen van gegevens voor lopende onderzoeken, bijvoorbeeld over verdachte personen en lokaties. Het systeem biedt ook hulp bij het maken van tapverslagen (verslagen van afgetapte telefoongesprekken) en bij het leggen van relaties tussen de verschillende ingevoerde feiten.

In een kort vooronderzoek zijn de mogelijkheden voor een WBT voor Tracy door de educatie consultants van KSI bekeken en is een prototype ontwikkeld. Politie Haaglanden besloot daarop om voor het vervolgtraject met KSI in zee te gaan. Waarschijnlijk zal Politie Haaglanden de expertise van KSI ook voor andere applicatietrainingen inzetten.

Het zorggebied van Politie Haaglanden omvat naast Den Haag vijftien andere gemeenten met in totaal bijna een miljoen inwoners. Politie Haaglanden is een vooruitstrevende organisatie die haar eigen ICT-toepassingen ontwikkelt. Ook het recherchesysteem Tracy heeft Politie Haaglanden zelf ontwikkeld.

WBT
De 1.250 rechercheurs kunnen de WBT voor Tracy zelfstandig en interactief volgen via het Intranet van Politie Haaglanden. De inhoud van de training is voor alle rechercheurs gelijk en bevat onderdelen als gegevens invoeren (zoals verslagen, fotos en geluidsfragmenten), een onderzoek openen, verbanden leggen en rapportages maken. De training neemt ongeveer vier uur in beslag. Daarna volgt een toets waarin wordt nagegaan of de vereiste kennis en vaardigheden zijn opgedaan. Het management kan op elk moment zien welke rechercheur de Web Based Training heeft gevolgd en de toets heeft afgelegd, en wie dus officieel met Tracy mag gaan werken.

KSI is onlangs gestart met de ontwikkeling van de training. Op basis van gesprekken met materiedeskundigen bij de politie stellen de KSI consultants de inhoud van de training op, schrijven ze de teksten en formuleren ze de interactieve opdrachten. Daarnaast is KSI verantwoordelijk voor de technische realisatie.