DLV-Adviesgroep

DLV start met sms voor agrariërs

DLV Adviesgroep ontwikkelt SMS Adviezen

DLV Adviesgroep heeft een aantal nieuwe diensten ontwikkeld met SMS. Agrariërs kunnen nu via de GSM telefoon per SMS adviezen ontvangen van DLV Adviesgroep.
DLV start met de volgende SMS Adviezen:

- Nachtvorstmelding

- Vuur SMS (bloembollen)

- "Kans op " SMS (akkerbouw en vollegrondsgroente)
- Botrytis SMS (fruittteelt)

- Regionaal agrarisch weerbericht

- Hooikoortsbericht

- Neerslagwaarschuwing

Het grote voordeel van adviezen via SMS berichten is de bereikbaarheid van de klant. De GSM is altijd binnen handbereik, waar de ondernemer zich ook (op het bedrijf) bevindt. Hierdoor is het mogelijk klanten snel over actuele zaken te informeren. Daarnaast kan met behulp van SMS de agrariër door DLV Adviesgroep worden gewaarschuwd voor bijvoorbeeld ziektekansen in gewassen.

De "Kans op"-SMS waarschuwt telers voor de infectiekansen van de belangrijkste ziekten in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. De ondernemer ontvangt 's ochtends vòòr 9.00 uur een SMS bericht met daarin de ziektekansen voor die dag. Hiermee kunnen telers nog nauwkeuriger ziekten en plagen bestrijden.

Speciaal voor fruittelers heeft DLV Adviesgroep de nachtvorstmelding ontwikkeld. Fruittelers krijgen een melding als er nachtvorst wordt verwacht, en later op de dag een melding op het moment dat de temperatuur is gedaald tot 2oC.

DLV Adviesgroep zal afhankelijk van de ervaringen in de praktijk deze SMS dienstverlening verder uitbreiden.

Voor meer informatie en toelichting kunt u contact opnemen met:

Erik Brink, tel.: 0317-491511
e-mail: Erik Brink
DLV Adviesgroep
Dr. W. Dreeslaan 1
6721 ND Bennekom