Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 4-05-2001
Mediaberichten 4 mei (15.30 uur)

ROERMOND Klinkerdieven betrapt
ROERMOND De Roermondse politie heeft donderdagavond drie Roermondenaren in de leeftijd van 21, 27 en 28 jaar aangehouden nadat ze op de weg Arlo enkele tientallen straatklinkers hadden gestolen. Een politiepatrouille stelde na een melding een onderzoek in en zag een personenauto over de Looskade rijden die kennelijk zwaar beladen was. De agenten gaven de bestuurder een stopteken en zagen bij controle dat de achterbank, tussen de achterbank en de voorstoelen tientallen straatklinkers lagen. De drie inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het drietal bekende de diefstal en gaven toe dat dit het tweede ritje met gestolen stenen was. De politie besloot vervolgens om de verdachten de klinkers allemaal te laten terugbezorgen bij de Arlo. Tevens werden de klinker van het eerste ritje bij een van de verdachten thuis opgehaald en eveneens naar de Arlo gebracht. Tegen de drie verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

BLERICK Inbraak tankstation
BLERICK Afgelopen nacht werd er tussen 03.00 uur en 03.15 uur ingebroken in een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaan waarbij enkele honderden pakjes sigaretten zijn gestolen. Bij de inbraak zijn vermoedelijk meerdere verdachten betrokken geweest die gebruik hebben gemaakt van een auto. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen van deze inbraak. Mensen die tussen 03.00 uur en 03.15 uur op en rond de H R Holstlaan verdachte personen en/of een verdachte auto hebben gezien, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie van Blerick: 0900 8844 (30 ct/min).

BEEGDEN Hennepkwekerij
BEEGDEN De politie van de basiseenheid Heythuysen heeft donderdagavond 7 personen aangehouden in verband met een aangetroffen hennepkwekerij op de zolder van een bedrijf aan de Beegderveld. Agenten troffen het zevental aan terwijl ze werkzaamheden aan het verrichten waren in de kwekerij die bestond uit ruim 1050 hennepplanten. Tevens was er randapparatuur aanwezig en de kwekerij werd door de politie geruimd. De zeven verdachten zijn 6 inwoners van Eindhoven in de leeftijd van 18, 25, 26, 30, 35 en 39 jaar en de 51-jarige eigenaar van het pand: een inwoner van Beegden. Vijf verdachten zijn inmiddels na verhoor weer in vrijheid gesteld. De eigenaar en de huurder (39-jarige man uit Eindhoven) zitten ten behoeve van het onderzoek nog vast.