Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 4-05-2001
Mediaberichten 4 mei (16.15 uur)

REGIO LIMBURG-NOORD 8 processen-verbaal bij alcoholcontroles LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week (27-4 / 4-5) totaal 8 automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Er vonden ook controles plaats waarbij geen van de bestuurders teveel alcohol gedronken had. De processen-verbaal werden opgemaakt in Venlo (3x), Meijel, Blerick, Roermond, Horst en Venray. Een overzicht van bijzonderheden: Heijen Tijdens een alcoholcontrole op de hoofdstraat zijn vrijdagavond 10 bestuurders gecontroleerd. Allen reden alcoholvrij. Roermond Een 19-jarige Roermondenaar werd op de St. Wirosingel aangehouden. De man slingerde met zijn auto over de weg. Op het bureau werd een bloedproef afgenomen, nadat een ademanalyse was mislukt. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Heythuysen In de omgeving van Heythuysen onderwierp de politie 10 bestuurders aan een blaastest in Baexem, Heythuysen, Haelen, Horn, Buggenum en Beegden. Allen reden alcoholvrij. Roermond De politie hield een alcoholcontrole op de Koninginnelaan. Er werden 50 bestuurders gecontroleerd. Allen reden alcoholvrij. Een politiepatrouille controleerde korte tijd na de alcoholcontrole op dezelfde weg een 29-jarige vrouw uit Roermond. Uit ademanalyse op het bureau bleek dat de vrouw 265 ug/l had. Zij kreeg een rijverbod voor 1 uur. Horst - Op de Herstraat werd een 34-jarige man staande gehouden op verdenking van rijden onder invloed. Ademanalyse wees uit dat de man teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden. Venray Een beschonken 48-jarige man uit Venray reed op het Henseniusplein tegen een verkeersbord. De man kreeg een rijverbod van 14 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

VENLO Drugsarrestaties
VENLO - De politie heeft de afgelopen week - periode 27 april tot en met 3 mei totaal 7 personen gearresteerd tijdens de integrale projectmatige aanpak van de drugshandel en overlast in Venlo. Totaal werden ruim 4 kg marihuana en ongeveer 1 kg hash in beslag genomen alsmede de nodige drugsattributen.

REGIO LIMBURG-NOORD 313 Bekeuringen tijdens snelheidscontroles REUVER Bij een snelheidscontrole op de Industriestraat heeft de politie donderdagmiddag 10 bekeuringen opgemaakt onder de 33 passanten. Hoogst gemeten snelheid 54 km/uur, limiet 30 km/uur. SWALMEN - Bij een snelheidscontrole op de Beeselseweg heeft de politie donderdagmiddag 27 bekeuringen opgemaakt onder de 71 passanten. Hoogst gemeten snelheid 82 km/uur, limiet 50 km/uur. ROERMOND - Bij een snelheidscontrole op de Oranjelaan heeft de politie donderdagmorgen 64 bekeuringen opgemaakt onder de 245 passanten. Hoogst gemeten snelheid 84 km/uur, limiet 50 km/uur. ROERMOND - Bij een snelheidscontrole op Broekhin Zuid heeft de politie donderdagmorgen 125 bekeuringen opgemaakt onder de 686 passanten. Hoogst gemeten snelheid 86 km/uur, limiet 50 km/uur. BLERICK - Bij een snelheidscontrole op de Vastenavondkampstraat heeft de politie donderdagmiddag 87 bekeuringen opgemaakt onder de 786 passanten. Hoogst gemeten snelheid 78 km/uur, limiet 50 km/uur.