Netlinq Framfab


Een nieuwe start voor Framfab

Op de jaarlijkse General Meeting van Framfab, op 4 mei '01, is een nieuwe Raad van Bestuur voorgesteld. Alle leden van de voorgaande Raad hebben hun positie opgegeven. De nieuwe Raad, als deze verkozen wordt, zal een vergaand plan implementeren dat gericht is op het herstarten van het bedrijf, met als uiteindelijk doel opnieuw winstgevend te worden.

De hoofdpunten uit het programma:

* De activiteiten zullen zich richten op zes landen. De lokale cellen zullen zeer onafhankelijk opereren en zelf verantwoordelijk zijn voor de resultaten. De hoeveelheid staffuncties zal aanzienlijk gereduceerd worden. Johan Wall blijft CEO van het bedrijf.

* Alle rand-activiteiten, zoals Framfab Labs, UMTS vergunningen, bezit van Bredbandsbolaget, etc, zullen worden verkocht, gesloten of gefinancieerd.

* Framfab zal nog 650 werknemers ontslaan, waarvan de helft in Zweden, hetzij door de verkoop van bedrijven en kantoren, hetzij door gedwongen ontslag. Vanaf 1 oktober verwacht Framfab 900 werknemers in dienst te hebben.

* Framfab krijgt een meer operationeel bestuur, met ervaring in het internationale bedrijfsleven en IT- en internetconsultancy. Het management van lokale bedrijfstakken zal worden ondersteund door management committees, waar ook leden van onze partners zitting in zullen nemen.

* In een volgende fase, als het bedrijf weer winstgevend is, zal Framfab focussen op groei, met als doel het meest toonaangevende internetconsultancybedrijf in Europa te worden.
* Om Framfab's positionering op de lange termijn aan te scherpen, zal er een strategische beoordeling plaatsvinden.
* Het nieuwe bestuur zal een voorstel doen voor een nieuwe uitgifte van aandelen. Dit zal 300 miljoen Zweedse Kronen genereren.

Sven Skarendahl heeft van de belangrijkste eigenaren opdracht gekregen om een voorstel voor een nieuwe directie te doen. De volgende personen zijn voorgedragen:

Kaj Green, directeur van EDS in Skandinaviƫ
Robert Gogel, vice voorzitter Antfactory
Johan Wall, CEO Framfab
Sven Skarendahl, lid van de Raad van Bestuur, Framfab