Regio Scouting Eindhoven


--- persbericht ---

Regionale Scouting Wedstrijd

Scouts strijden om eerste plaats

Er nemen 252 Scouts in de leeftijd van 11-14 jaar uit de Best, Eindhoven, Son en Breugel deel aan de Regionale Scouting Wedstrijd (RSW). Tijdens het weekend van 4, 5 en 6 mei strijden de Scouts met hun patrouille om de eerste plaats. Van de 44 deelnemende patrouilles gaan de beste drie door naar de Landelijke Scouting Wedstrijd.

Tijdens de RSW weekend verblijven de Scouts in tenten op een kampeerterrein in Stiphout. Ze moeten zelf hun kamp opbouwen: tent opzetten, keuken pionieren. Het programma bestaat daarnaast uit een avondspel, kampvuur, hike, koken en een postenspel. De patrouilles worden beoordeeld op samenwerking en resultaat van de onderdelen. De wedstrijden stellen de zelfredzaamheid tijdens een kamp op de proef.

De RSW 2000 staat in het teken van Astrix en Oblix. De Scouts richten hun kamp in dit thema in. Daarvoor hebben ze vantevoren thema figuren geschilderd op borden. Maar ook de programma-onderdelen worden ingeleid met Astrix en Oblix. Op 4 mei zal er tijdens de opening door de Scouts stilgestaan worden bij de dodenherdenking.

De 28 kernstafleden en 48 beoordelaars, allen vrijwilligers, zorgen ervoor dat deze RSW onder goede begeleiding kan plaatsvinden. Mocht het gebied in Stiphout in verband met MKZ niet opengesteld zijn dan zal er uitgeweken worden naar het terrein van een Scoutinggroep in Stratum. De RSW zal dan slechts twee dagen beslaan, zonder overnachtingen.



Noot aan de redactie

Voor vragen of een afspraak voor een bezoek kunt u contact opnemen met regiovoorlichter Nic van Holstein, email scout@dse.nl of telefoon 06-28027464.
Er zijn rechtenvrije digitale publiciteitsfoto's beschikbaar.

Waalre, donderdag 25 april 2001

Regio Scouting Eindhoven