PERSBERICHT - 04 MEI 2001

Nieuwe boekingssite voor vliegtickets

Meer dan 250.000 vliegtarieven, online
boekenen betalen op www.vliegwinkel.nl

Reisorganisatie Airtrade Holding B.V. in Haarlem introduceert vandaag een nieuwe boekingssite op internet, www.vliegwinkel.nl voor het reserveren van lijndienstvluchten.

Via deze eerste, volledig Nederlandstalige vliegticketsite heeft de consument rechtstreeks toegang tot het internationale luchtvaartreserveringssysteem en ziet direct of er nog plaats is en tegen welke tarieven. Ook kan hij online boeken. De site biedt de vliegverbindingen van nagenoeg alle lijndienstmaatschappijen, meer dan 250.000 tarieven, speciale Airtrade aanbiedingen en ruim 1.700 bestemmingen.

Scherpe tarieven

Airtrade Holding is één van de grootste reisondernemingen op haar vakgebied en verwacht dit jaar een luchtvaartomzet van ruim 300 miljoen gulden. De organisatie kan dankzij haar grote inkoopvolume scherpe tarieven bieden die veelal onder `gewone' ticketprijzen liggen. Ook deze tarieven vindt de consument op www.vliegwinkel.nl. De tarievendatabase wordt meermalen per dag geactualiseerd.

www.vliegwinkel.nl is zo ingericht dat een consument als het ware automatisch door het proces wordt geleid. Dit begint bij de bestemmingskeuze en de opgave van de reisdata, alsmede het aantal personen. Afhankelijk van de wens van de consument, geeft het systeem vervolgens òf de laagste tarieven weer, òf alleen de beschikbare tarieven op de gevraagde data. Pas wanneer hij een definitieve keuze heeft gemaakt en wil boeken, worden de persoonsgegevens van de reiziger opgevraagd. De boeking wordt bevestigd via email. Afhankelijk van de resterende tijd tot vertrek wordt het ticket opgestuurd of kan bij de Airtrade balie op Schiphol worden afgehaald.

Betaling

Voor het betalingstraject heeft de klant de keuze uit een aantal opties. Via internet kan dit met creditcard of Rabo Direct, en in de toekomst ook via ABN AMRO E-Wallet. Ook bestaat de mogelijkheid het bedrag giraal over te schrijven of te betalen via Telebanking.

Eind vorige maand is de laatste testperiode naar tevredenheid afgesloten. Het mainframe van www.vliegwinkel.nl staat in Atlanta - Verenigde Staten, in het computercentrum van het internationale reserveringssysteem Worldspan.

Airtrade Holland

Airtrade Holding B.V. is een Nederlandse reisorganisatie met een aantal activiteiten, waaronder vijf eigen reisbureaus onder de naam Vliegwinkel, reisprogramma's voor Australië en Nieuw Zeeland en een stedenreisprogramma CityhopperTours. Tevens verzorgt Airtrade lijndiensttickets voor circa 800 reisbureaus in Nederland. Samen met NBBS Reizen vormt Airtrade Holland de inkoopcombinatie CodeShare voor lijndiensttickets. Met Hotelplan startte Airtrade Holland een joint venture onder de naam AirPlan.

Op het gebied van e-commerce is Airtrade Holding actief in een aantal segmenten. Naast de eigen site www.vliegwinkel.nl introduceerde Airtrade medio vorig jaar het tarieveninformatiesysteem F@reFinder voor de reisagent. Voor de afhandeling van de luchtvaartreserveringen van de toeristische site reiskrant.nl is Airtrade Holding B.V. in 2000 een joint venture aangegaan met Dagblad De Telegraaf B.V..

Eerste boeking

Tijdens de officiële, landelijke introductie van de site werd de eerste boeking gemaakt door de heer J.A. Fentener van Vlissingen, CEO van BCD Holdings N.V. BCD Holdings N.V. is het moederbedrijf van Airtrade Holding en tevens van zusterbedrijf WorldTravel BTI, één van de grootste mondiale zakenreisondernemingen.

Noot voor de redactie,