PERSBERICHT - 04 MEI 2001

Star Alliance investeert fors in betere
klantenservice op London Heathrow

De Raad van Bestuur van Star Alliance, `The airline network for Earth', wil fors gaan investeren in de luchthaven London Heathrow. Volgens het grootste luchtvaartnetwerk ter wereld zal meer dan £50 miljoen nodig zijn voor de ontwikkeling van de transferdiensten om de reiziger op één van de drukste internationale luchthavens ter wereld ten volle te laten profiteren van de faciliteiten en voordelen van het Star Alliance netwerk.

Hierbij denkt Star Alliance onder meer aan één centrale plaats van de incheckbalies van de leden en betere onderlinge aansluitingen tussen vluchten en faciliteiten. Al deze maatregelen werken toe naar het uiteindelijke doel van Star Alliance om alle operaties van de leden op alle belangrijke luchthavens ter wereld samen te voegen.

Internationale hub

"Heathrow is een belangrijke internationale `hub' voor Star Alliance en de concurrentie is hier voor ons het grootst. Oneworld heeft een sterk alliantienetwerk ontwikkeld, met leden die overal als uitstekende luchtvaartmaatschappijen worden gezien. Onze leden hebben er dus alle belang bij ervoor te zorgen dat Star Alliance de belangrijkste groep van luchtvaartmaatschappijen wordt die vanaf Heathrow opereert, "aldus Sir Michael Bishop, directeur van bmi british midland, lid van de alliantie. "Als gevolg van de door ons beoogde investering zullen passagiers van zowel binnen als buiten het Verenigd Koninkrijk echt kunnen gaan profiteren van de competitie tussen de verschillende allianties."

Eén terminal

Een van de punten die door Star Alliance wordt genoemd is het concentreren van alle incheckbalies van Star Alliance in één terminal op London Heathrow. Momenteel bevindt het merendeel van de Star Alliance maatschappijen zich in de terminals 1 en 3. Door het huidige tekort aan terminalfaciliteiten verwacht Sir Michael echter niet dat dit probleem spoedig aangepakt zal kunnen worden.

De Raad van Bestuur van Star Alliance zal binnenkort een reeks maatregelen voor de korte, middellange en lange termijn aankondigen, waaronder de invoering van service teams die passagiers helpen bij het overstappen, verbetering van afstemming van de vliegschema's en infrastructurele ontwikkelingen op de luchthaven. Daarnaast werkt de alliantie aan doorlopende harmonisering van frequent flyer-programma's en het vereenvoudigen van de boekingsprocedures.

Over Star Alliance

Star Alliance is een in 1997 opgericht overkoepelend samenwerkingsverband van luchtvaartmaatschappijen met als doel reizigers wereldwijd naadloos te laten reizen. Het volledige netwerk van de aangesloten maatschappijen biedt meer dan 9.967 dagelijkse vluchten en bestrijkt meer dan 894 bestemmingen in meer dan 130 landen. Air Canada, Air New Zealand, All Nipon Airways (ANA), Ansett Australia, Austrian Airlines, British Midland, Lauda Air, Lufthansa, Mexicana, Scandinavian Airlines (SAS), Singapore Airlines, Thai Airways International, Tyrolean Airways, United Airlines en VARIG maken deel uit van het Star Alliance netwerk.