PERSBERICHT - 04 MEI 2001

Kuren op Aruba geeft ontspanning een nieuwe dimensie

Bezoekers van Aruba kunnen een nieuwe dimensie aan hun vakantie toevoegen: kuren met een tropisch tintje. Naast alle spannende en enerverende activiteiten die toeristen op Aruba kunnen doen zoals watersporten, golfen en jeepsafari's, staat het eiland bekend om zijn mooie stranden en hotels om lekker tot rust te komen.

Met de komst van een aantal nieuwe kuurcentra en beautycentra wordt nu aan 'rust' een nieuwe dimensie gegeven. De ingrediënten die tijdens de beautybehandelingen gebruikt worden, zoals aloë, tropische vruchten en kruiden, groeien op het eiland.

In de nieuwe kuuroorden die onlangs op Aruba zijn geopend kunnen de bezoekers zich laten verwennen met massages, gezichtsbehandelingen, manicures of pedicures. Voor wie actief iets aan het lichaam wil doen bieden de kuuroorden de mogelijkheid voor steps, aqua-aerobics en andere lessen.

Het Mandara kuuroord in het Marriot hotel verwent ZIJN gasten met de 'Aruba Salt Glow en Tropical Rain Shower' en de 'Massage de la Aruba'. Het kuuroord in de Hyatt Regency Aruba beschikt over een fitnesscentrum en biedt ook een grote verscheidenheid aan massages, waaronder de 'Conchi Splash' massage in een watertherapiebad. In het eerste kuuroord van Aruba, het Cosmos Day kuuroord, geeft men klassieke behandelingen onder een divi-divi boom op het witte zandstrand.

Andere mogelijkheden zijn de Intermezzo Day kuuroorden, die zich bevinden in het Holiday Inn Aruba, Allegro Resort, The Mills Resort & Suites, La Cabana Beach Resort en Intermezzo Express. Het kuuroord in het Holiday Inn heeft een speciale verwenbehandeling voor geliefden, op slechts enkele stappen van de zee in een speciaal afgesloten gedeelte.

Het Aruba Sonesta Beach Resort opende onlangs het Okeanos (Grieks voor oceaan) kuuroord. Al in de tijd van de oude Grieken en Romeinen stonden watertherapie en natuurlijke gezichts- en lichaamsbehandelingen bekend om hun therapeutische effecten. De gasten van Okeanos kunnen een keuze maken uit een aantal behandelingen die de spieren ontspannen, stress verminderen, de huid verjongen en giffen verwijderen om de lichamelijke, emotionele en spirituele gezondheid te verbeteren.

Over Aruba

Aruba, met een oppervlakte van 184 km2, ligt in het Nederlands Caribische gebied, ± 25 km voor de kust van Venezuela. Aruba telt ongeveer 90.000 inwoners. Het eiland ligt buiten de orkaanzone en heeft een droog klimaat. Dankzij de verkoelende passaatwind heeft Aruba zowel in de zomer als in de winter een aangename temperatuur die dag en nacht rond de 28°C schommelt.

Het eiland heeft toeristische voorzieningen van zeer hoge kwaliteit. Aruba vormt een zelfstandig onderdeel binnen het Koninkrijk der Nederlanden en heeft sinds 1986 de Status Aparte.

Nadere informatie over Aruba kunt u ook vinden op het Internet op: www.aruba.com.

NOOT VOOR DE REDACTIE,