Gemeente Delfzijl

Keywords: dodenherdenking, 4 mei, Delfzijl

INFORMATIE

01-05-2001

Gemeente Delfzijl herdenkt op 4 mei oorlogsslachtoffers

Bij de oorlogsmonumenten in Delfzijl, Holwierde, Wagenborgen en Woldendorp worden op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Bij de monumenten worden kransen gelegd.

Delfzijl

Voorafgaand aan de kranslegging vindt in Delfzijl een herdenkingsdienst plaats in de Nederlands Hervormde kerk bij De Molenberg in Delfzijl. Het koor Cappella Oecumenica zal de dienst muzikaal ondersteunen. Na de dienst begint de stille tocht van De Molenberg naar het oorlogsmonument voor het gemeentehuis aan het Johan van den Kornputplein. De erewacht is aanwezig bij de plechtigheid. Na de twee minuten stilte wordt een krans bij het monument gelegd. Daarna wordt een couplet van het Wilhelmus gespeeld. Rond half negen vindt de plechtigheid bij het joods monument in het gemeentehuis plaats. Ter afsluiting kunnen burgers nog een kopje koffie drinken in de raadzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Haaksman en wethouder Huisman wonen de plechtigheid bij namens het college.

Holwierde

In Holwierde worden na de twee minuten stilte en de kranslegging bij het monument volksliederen gezongen. Na de plechtigheid vindt er een dienst plaats in de Nederlands Hervormde kerk in Holwierde. Wethouder Houwerzijl woont de plechtigheid namens het college bij.

Woldendorp

Vanuit het Dollard college in Woldendorp gaat de stille tocht naar het monument. Na de kranslegging wordt het eerste couplet van het Wilhelmus gezongen. Namens het college is wethouder Valentien bij de plechtigheid aanwezig.

Wagenborgen

Na de kranslegging in Wagenborgen loopt de stoet onder muzikale begeleiding van muziekkorps In Corpore naar stichting De Open Poort aan de hoofdweg. Hier kunnen burgers nog een kopje koffie drinken. Wethouder Harms is namens het college aanwezig bij de plechtigheid.



voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Hilbrands, telefoonnummer: 0596 - 639383.