Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 mei 2001

Kettingbotsing op A4 Roelofarendsveen (D3) Op de A4 in de richting van Den Haag is donderdagmiddag 3 mei een kettingbotsing gebeurt. Ter hoogte van Roelofarendsveen stond rond 16:00 uur file. Echter een 39-jarige vrouw uit Zoetermeer merkte de stilstaande auto's te laat op en reed met hoge snelheid achterop de auto voor haar. Deze werd opgeduwd tegen de auto daarvoor en zo nog eens. Uiteindelijk raakten vier auto's in de botsing betrokken. De vrouw uit Zoetermeer is met hoofdletsel door de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht. De andere betrokkenen raakten niet gewond.

Kop-staart-aanrijding Leiden (D4) Donderdagmiddag 3 mei zijn bij een aanrijding op de Europaweg een 84-jarige automobilist uit Leiden en zijn 85-jarige echtgenote gewond geraakt. De twee auto's die voor de Leidenaar reden, moesten plotseling afremmen. De Leidenaar kon zijn auto niet op tijd tot stilstand te brengen waardoor hij achterop zijn voorganger reed, die weer tegen de auto daarvoor botste. Het Leidse echtpaar is door de brandweer uit hun auto bevrijd en met letsel aan de borstkast overbracht naar het LUMC. De drie auto's zijn weggesleept.

Diefstal uit woning Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) In een woning aan de Finsestraat werd op donderdag 3 mei tussen 14.30 uur en 14.45 uur ingebroken. De insluiper(s) kwam(en) binnen door de slotplaat en het cilinder af te breken. De gehele woning werd vervolgens doorzocht. Weggenomen werden een geldbedrag, sieraden en een bankpas.

Diefstal uit woning Zevenhuizen (D6) Tussen donderdagavond 3 mei en de vroege ochtend van vrijdag 4 mei werd ingebroken in een woning aan de Wilgenlaan. De insluiper(s) wist(en) de woning binnen te komen via een zijraam. Weggnomen werden twee portemonnees, een geldbedrag, huis- en autosleutels en een digitale videocamera.

Diefstal uit woning Gouda (D7)
Op woensdag 2 mei tussen 01.00 uur en 07.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Ijssellaan. De insluiper wist vermoedelijk binnen te komen door het hengelen bij de voordeur. Weggenomen werd een tas met onder andere bankpassen, portemonnees, een horloge en mobiele telefoons.

Diefstal uit woning Schoonhoven (D8) In een woning aan de Albrecht Beijlinggracht werd tussen woensdag 2 mei 23.00 uur en donderdag 3 mei 07.30 uur ingebroken. De insluiper(s) wist(en) de woning binnen te komen door een uitzetraam aan de achterzijde van de woning open te breken. Diverse goederen werden weggenomen maar werden later teruggevonden in de Opweg/Spoorstraat en in de bossages bij de voetbalvelden. De bewoner mist nog drie bankpassen.

Verkeerscontroles KrimpenerwaardStolwijk/Bergambacht/Vlist In het kader van 'Verkeerscontroles voor een veiliger Krimpenerwaard', een samenwerkingsproject tussen zeven wegbeheerders, Politie Hollands Midden en het Openbaar Ministerie, zijn de afgelopen 2 maanden beladingcontroles gehouden. Op 1 maart werd op de Benedenkerkseweg in Stolwijk een controle uitgevoerd, er werden geen overtredingen geconstateerd. Op 13 maart werd op de Fransekade in Bergambacht een overtreding van 32 procent overbelading gemeten. De chauffeur kreeg een proces-verbaal. Op de West Vlisterdijk in Vlist werden op 19 maart in de ochtenduren geen overtredingen geconstateerd. Op 3 april werd er zowel op de Benedenkerkseweg in Stolwijk als op de West Vlisterdijk in Vlist gecontroleerd. Er waren geen overtredingen. Op 23 april werd er op de Franse Kade in Bergambacht een overschrijding van de toegestane belading met 58 procent geconstateerd. De chauffeur kreeg een proces-verbaal. Op 26 april werd op de Oost Vlisterdijk in Vlist een overschrijding van de toegestane belading met 133 procent gemeten. Er is een proces-verbaal opgemaakt.