PERSBERICHT

Utrecht, 4 mei 2001

Herstart hondentraining

De cursus gehoorzame huishond, de hondentraining van de Dierenbescherming in Utrecht en Nieuwegein, is na een onderbreking weer van start gegaan. De cursus was tijdelijk stopgezet om ieder risico op verspreiding van het mkz-virus door hondeneigenaars te voorkomen. Met de versoepeling van de richtlijnen wordt het nu weer verantwoord geacht om bijeen te komen.

Iedereen die op een plezierige manier wil leren omgaan met zijn hond, kan dus weer deelnemen aan deze cursus. Alle honden vanaf 7 weken oud kunnen instappen. Er wordt getraind in kleine groepen, ingedeeld naar leeftijd en niveau. Na een gratis introductieles kan men voor f100,- (inclusief lidmaatschap Dierenbescherming) twaalf maanden lang elke zaterdag of zondag trainen.

De cursus wordt verzorgd door enthousiaste, goed opgeleide trainers. Voor en na de les mogen de honden een minuut of tien los zodat ze spelenderwijs met elkaar leren communiceren. Deelnemers krijgen regelmatig een voortgangsrapport en er is de mogelijkheid van een afsluitend examen.

Met het oog op het gevaar van verspreiding van het mond- en klauwzeer blijft het raadzaam uit de buurt van boerenbedrijven te blijven, met of zonder hond.

Meer informatie en/of inschrijvingen bij de Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken, telefoon 030-246 88 66.
Noot voor de pers (