Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.30 uur
Verkeerscontrole

LANGBROEK Tijdens een controle op de Wijkerweg werd op donderdagochtend met behulp van de lasergun de snelheid van voorbijgangers gecontroleerd. Van de 26 overtreders reden 3 automobilisten boven de 100 km/u, waar 60 km/u maximaal is toegestaan. Een bestuurder reed zelfs 116 km/u. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

In de middag werd op de Cotherweg een snelheidscontrole gehouden. Hier reden 9 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u, waar 50 km/u maximaal is toegestaan.
Tevens werd een 15-jarige jongen uit Doorn aangehouden die zonder helm, bromfietscertificaat en onder de zestien op een scooter reed. Hij kreeg voor deze drie overtredingen een bekeuring. De agenten spraken met de jongen af dat hij naar huis zou lopen. Korte tijd later werd hij weer rijdend op zijn scooter gesignaleerd. Om te voorkomen dat de jongen weer in de verleiding werd gebracht om op de scooter te rijden, werd zijn scooter meegenomen naar het bureau.

Rijden onder invloed

ELST In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 40-jarige vrouw uit Kesteren aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de vrouw rond één uur slingerend over de Rijksstraatweg rijden. Na een blaastest op het bureau bleek de vrouw met 2,4 promille te hebben gereden. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en zij heeft een dagvaarding gekregen om voor de rechter te verschijnen.

Brand

OVERBERG Surveillerende politie-agenten zagen woensdagmiddag op de Slaperdijk rook en vuur achter een pand vandaan komen. Ter plaatse bleek dat vandalen een grote strook varens in de brand hadden gestoken. Door het maken van `brandgangen` kon voorkomen worden dat de brand zich verder zou uitbreiden. Een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter is afgebrand.

De politie is op zoek naar getuige(n) van de brandstichting. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, tel.: 0900 88 44.