Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.45 uur
Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Stadstoezichthouders hielden donderdagmiddag tegen kwart voor vier een veertigjarige winkeldief aan. De toezichthouders herkenden de dief, zonder vaste woon- of verblijfplaats, van een signalement van winkelpersoneel. In de tas van de man zaten inderdaad gestolen goederen. De man bleek verder nog een straf tegoed te hebben.

Gewond na aanrijding

AMERSFOORT Een 50-jarige vrachtwagenbestuurder uit Wadenoijen zag donderdagmiddag rond half vier een snorfiets over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond.
De vrachtwagenchauffeur wilde op de Bergstraat rechtsaf de Utrechtseweg in rijden. Hierbij zag hij de snorfietser over het hoofd, die rechtdoor reed. De bestuurder van de snorfiets, een zestienjarige Amersfoorter, en zijn passagier, een vijftienjarige plaatsgenoot, raakten hierdoor gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Een passagier van een snorfietser raakte donderdagavond tegen half negen gewond na een aanrijding. Op de kruising Trekvogelweg-Van Randwijcklaan verleende een 27-jarige automobilist uit Amersfoort geen voorrang aan de 18-jarige snorfietser uit diezelfde plaats. Door de aanrijding kwam de snorfietser met zijn passagier, een evenoude plaatsgenote, ten val. De vrouw raakte daarbij gewond aan haar been. Zij hoefde niet in het ziekenhuis worden opgenomen.