Creative onthult Dolby Digital API-Platform

API Platform profiteert van Decoding mogelijkheden die de toonaangevende Sound Blaster Live! 5.1 geluidskaart biedt

Amsterdam, 4 mei 2001, Creative (NASDAQ: CREAF), wereldwijd leider in digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, heeft onlangs een API-Platform onthuld voor softwareontwerpers die Dolby* Digital in hun games willen integreren. Het platform is ontworpen om volledig gebruik te kunnen maken van de decoding mogelijkheden van de Sound Blaster* Live!* 5.1 geluidskaart, het product waarmee Creative marktleider is. Door samenwerking met Dolby heeft Creative weten te realiseren dat de interactieve EAX* 3D audio technologie gecombineerd kan worden met de Dolby Digital surround sound technologie bij (de ontwikkeling van) games die hierdoor het uiterste halen uit multikanaalsystemen.

"Wij brengen grote aantallen multikanaalsystemen op de markt", aldus George Thorn, directeur audio ontwikkeling van Creative Labs. Thorn: "Kritische spelfanaten hebben met alle modellen uit de reeks van de Creative Sound Blaster Live! 5.1, aangesloten op het DeskTop Theater* 5.1 DTT2200 luidsprekersysteem, alles in huis om te genieten van Dolby Digital surround sound. Met de specifieke Dolby Digital decoding-mogelijkheden van Live! 5.1, bieden we de spelfanaat een oplossing waarmee games voorzien kunnen worden van sound in bioscoopkwaliteit."

"Dolby Digital sound is perfect voor PC-games", zegt Richard Hockenbrock, vice president licentie-overeenkomsten bij Dolby. "Wij zijn zeer verheugd dat Creative de technologie van Dolby Digital in zijn producten en PC-spellen wil integreren."

"Dankzij Dolby Digital kunnen wij schitterende multikanaals-tracks voor zowel onze muziek als de video's in onze spellen maken," aldus Mark Caldwell, vice president en general manager van New World Computing. "De serie 'Heroes of Might and Magic' is altijd al beroemd geweest vanwege de muziek. Dankzij de Sound Blaster Live! 5.1 kaarten van Creative en de volledige multikanaals-tracks van Dolby Digital kunnen we hierin nu een stap verder gaan."

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internet-gericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.
Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 570 personen in dienst.

Voor meer informatie over en gebruik van grafisch materiaal kunt u kijken op:
www.europe.creative.com/company/artwork/welcome.asp

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations Creative Labs
Kwok-Sing Sit Markus Eggermont
Tel. +31 (0) 20 5304343 Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: kwoks@text100.nl E-mail:
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777