Ensemble Studios en Microsoft ontketenen de toorn van de goden met 'Age of Mythology'

Nieuw lid van de Age of Empires-spelreeks brengt legendes tot leven

Schiphol-Rijk, 4 mei 2001 - Microsoft en Ensemble Studios zijn bezig met het ontwikkelen van hun nieuwste PC-gametitel: 'Age of Mythology'. Age of Mythology is een real-time strategiespel dat zich afspeelt in een mythologisch verleden, waarin helden strijden met legendarische monsters en waarin goden zich rechtstreeks bemoeien met het leven van de mens. Age of Mythology is een nieuw lid van de Age of Empires-spelreeks, waarvan wereldwijd ruim 8,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Het maakt gebruik van een nieuwe 3D-engine die zorgt voor verbazingwekkende visuele effecten, realistisch water, mythologische figuren en honderden eenheden tegelijk op het scherm.

Gebruikmakend van bekende elementen uit de klassieke mythologie, kunnen spelers in Age of Mythology de rol spelen van de oude Grieken, Vikingen en Egyptenaren. "Het spel stelt spelers in staat zich in te leven in deze oude beschavingen, waar het heel normaal is om te bidden tot de goden voor succes in de strijd, met cyclopen te vechten, of Zeus te smeken om bliksemschichten naar een vijand te werpen," zegt Bruce Shelley, mede-oprichter en senior game designer voor Ensemble Studios.

Age of Mythology maakt gebruik van bekende kenmerken van de Age of Empires-games, waaronder een goed functionerend economisch model, een omvangrijk leger- en veldslagsysteem, ongekende kunstmatige intelligentie, random maps, gebruiksgemak en extreme aandacht voor details.

"De 3D-engine van Age of Mythology biedt een beleving die veel verder gaat dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden," zegt Shelley. "De nieuwe engine maakt ongekende grafische details mogelijk in een volledige driedimensionale omgeving, waaronder realistisch terrein en lichteffecten waarmee ieder tijdstip van de dag gegenereerd kan worden. Cinematografische scènes zorgen voor een naadloze ontwikkeling van het verhaal. Verder biedt het spel ongelooflijke speciale effecten, waaronder realistisch deinende golven, fonteinen, inferno's, lava, tornado's, aardbevingen en rook, allemaal met een ongekend hoog detail.

Age of Mythology zal voor het eerst getoond worden tijdens de Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles, van 17 tot en met 19 mei.

Meer informatie en screenshots van Age of Mythologie zijn te vinden op de website van Ensemble Studios: www.enseblestudios.com/aom/.

Ensemble Studios
Ensemble Studios (www.ensemblestudios.com) is een vooraanstaand ontwikkelaar van entertainmentsoftware. Het bedrijf is met name bekend om haar succesvolle Age of Empires-spelreeks, waarvan wereldwijd ruim 8,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. De Age of Empires-games hebben vele onderscheidingen gekregen, waaronder verschillende Best Game of the Year-awards. De titels van Ensemble Studios onderscheiden zich door kwalitatief hoogwaardige graphics en spelmechanismen die worden gebruikt voor bekende historische settings en populair zijn bij zowel incidentele gamers als hard-core gamers. Het hoofdkantoor van Ensemble Studios bevindt zich in Dallas, Texas (VS).

Microsoft Games Division
Microsofts Games Division is een vooraanstaand gamesbedrijf met drie kernactiviteiten: het ontwikkelen en uitgeven van games, het Xbox video game systeem en Zone.com. De bekroonde PC-games van het bedrijf zijn populair bij zowel incidentele gamers als hard-core gamers. Xbox, het video game systeem is een platform van de volgende generatie waarmee ontwikkelaars sneller betere games kunnen creëren. Zone.com (http://www.zone.com/) is de grootste games-site op het Internet.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.