Provincie Limburg

PROVINCIE SUBSIDIEERT POLITIEBUREAU NOLENSPLEIN VENLO

PROVINCIE SUBSIDIEERT POLITIEBUREAU NOLENSPLEIN VENLO Gedeputeerde Staten van Limburg verlenen een bijdrage van 2 miljoen ( 907.560,-) voor het realiseren van een politiebureau aan het Mgr. Nolensplein in Venlo. De subsidie wordt toegekend in het kader van het Grote Stedenbeleid (GSB). Het bedrag is nodig om het verwachte tekort bij de bouw van het nieuwe politiebureau te dekken. Voorwaarde is dat de gemeente Venlo eveneens 2 miljoen bijdraagt.

De bouw van het politiebureau maakt deel uit van het project "Zuidwand/Nolensplein" dat erop gericht is het woon- en verblijfsklimaat van de binnenstad in Venlo te verbeteren, de veiligheid in de binnenstad te verhogen en het investeringsklimaat te verhogen. Naast een politiebureau voorziet het project in de bouw van 23 koopappartementen, 780 vierkante meter winkels en circa vijftig parkeerplaatsen. De totale kosten bedragen 30 miljoen. Het Grote Stedenbeleid is erop gericht de fysieke omgeving te verbeteren in grote steden en door een gerichte aanpak op wijkniveau de betrokkenheid van inwoners op het gebied van wonen, werken en vrijetijdsbesteding te vegroten.
De gemeente Venlo krijgt de komende jaren in totaal 12 miljoen in het kader van het Grote Stedenbeleid aangevuld met een inspanningsverplichting voor eenzelfde bedrag uit regulier provinciaal beleid.