Gemeente Leiden

Leer China kennen

China is deze maand heel dichtbij. Wie wil kennismaken met de Chinese cultuur en leefwijze kan terecht op het Stadsbouwhuis aan de Langegracht, waar de tentoonstelling 'Heeft u al rijst gegeten?' is ingericht.

CULTUUR EN EDUCATIE - Het uitgangspunt van de China-tentoonstelling in het Stadsbouwhuis is de bezoeker zelf een link te laten leggen tussen China en Nederland en de manier waarop de Chinezen leven. Om dit te bereiken is 'Heeft u al rijst gegeten?' gebaseerd op tegenstellingen: tussen modern en traditioneel, tussen platteland en stad en tussen jong en oud, uitgebeeld in foto's, dia's, kunst, kleding, medicijnen en gebruiksvoorwerpen. Het publiek maakt op deze manier kennis met het dagelijks leven in China.
Chinese migranten hebben zich niet alleen in de vorige eeuw in Nederland gevestigd. Ook nu nog komen jaarlijks honderden Chinese migranten naar ons land.
De tentoonstelling is donderdag geopend door wethouder Jan Laurier, voorzitter van de werkgroep 'Leiden, Stad van Vluchtelingen'. 'China' is voor iedereen bereikbaar tot 31 mei op werkdagen van half negen tot vijf uur.
Meer informatie bij de Stichting Leiden, Stad van Vluchtelingen (071-5168169).