Adobe eBook Reader 2.1 biedt geavanceerde mogelijkheden voor elektronisch lezen

Nieuwe versie verkrijgbaar via toonaangevende online retailers; Amazon.com, Barnes en Noble.com.

Amsterdam, 5 april 2001 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE), toonaangevend op het gebied van Network Publishing, heeft vandaag bekendgemaakt dat de Adobe® Acrobat® eBook Reader(tm) 2.1 met onmiddellijke ingang verkrijgbaar is via Adobe.com, Amazon.com en Barnes and Noble.com. De nieuwe Adobe Acrobat eBook Reader 2.1 is voorzien van Adobe CoolType letterweergavetechnologie, mogelijkheden voor de layout van dubbele pagina's en een ingebouwd interactief woordenboek.

"De Acrobat eBook Reader is de enige tool op de markt die zowel Mac- als Windows-gebruikers een interactieve en grafisch rijke leeservaring biedt met de mogelijkheid over het web te surfen en de gevonden pagina's af te drukken. Dit alles is mogelijk binnen dezelfde interface", aldus Michael Looney, Senior Director of eBooks bij Adobe. "Omdat Adobe eBooks zijn gebaseerd op het Adobe Portable Document Format (PDF), kunnen gebruikers deze zeer aantrekkelijke tools gebruiken om op interactieve wijze eBooks te lezen, variërend van tekstboeken en financiële rapporten tot kinderboeken en kookboeken."

De Acrobat eBook Reader 2.1 is voorzien van een aantal nieuwe mogelijkheden die de eBook-ervaring van de eindgebruiker in hoge mate verbeteren. De Adobe CoolType technologie stelt gebruikers in staat het lettertype van ieder op Adobe PDF gebaseerd eBook in tal van resoluties te bekijken en het meest prettige lettertype voor hun LCD-scherm te selecteren. Daarnaast maakt het nieuwe interactieve woordenboek het mogelijk om op ieder woord te klikken, waarna een definitie van het betreffende woord verschijnt. Bovendien kunnen gebruikers, als de uitgever hiervoor toestemming heeft gegeven, hun favoriete eBook-selecties tussen meerdere Acrobat eBook Readers uitwisselen.

"Door de ingebouwde afdruk-, video- en zoekmogelijkheden en de directe links naar het web biedt de Adobe Acrobat eBook Reader een rijk platform voor digitale boeken in alle genres", aldus Sue Kervorkian, analyst bij IDC. "Daarnaast biedt het zowel Macintosh- als Windows-gebruikers de flexibiliteit om op een verscheidenheid aan apparatuur toegang te zoeken tot een snel groeiende bibliotheek van digitale boeken, in zowel gedrukte als gesproken vorm."

De Adobe Acrobat eBook Reader 2.1 voor Windows en de beta-versie voor Macintosh kunnen vanaf nu gratis worden gedownload van de Adobe.com website op http://www.adobe.com/products/ebookreader/main.html. De Windows-versie is ook verkrijgbaar via de eBookstore van Barnes en de Noble.com website op www.bn.com, of de eBookstore van Amazon.com op www.amazon.com

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) is opgericht in 1982 en bouwt veelvuldig bekroonde software-oplossingen voor Network Publishing, inclusief web, print, video, draadloze en breedband applicaties. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, managen en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif. Het bedrijf is de op twee na grootste PC software organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,3 miljard.