Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 5-05-2001
1e Persbericht van zaterdag 5 mei 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Vrijdagavond is omstreeks 20.00 uur op het Neckerspoel een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht kort ervoor in een bus een 17-jarige Eindhovense te hebben beledigd en haar daarna in het gezicht te hebben geslagen. Een 20-jarige inwoner van Uden en een 17-jarige inwoonster van Gerwen waren het niet eens met de aanhouding. Nadat zij geen gevolg gaven aan de vordering om zich te verwijderen, zijn ook zij aangehouden. De drie verdachten zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagavond om 20.55 uur is op de Sweelinckstraat een 30-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Bij controle bleek dat de man zijn personenauto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpercentage van 0.55 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 400 gulden en een rijverbod voor de duur van 1 uur.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Een 25-jarige automobiliste uit Utrecht is vrijdagavond omstreeks 22.00 uur, op de Boschdijk bij een aanrijding gewond geraakt. De vrouw reed over de Boschdijk en wilde linksaf de Ruiterstraat indraaien. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een haar op dezelfde weg tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 34-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Aanhouding drugsdealer
Op de Dommelstraat is zaterdagmorgen om 00.40 uur een 20-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man drugs aan het dealen was. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van 11 cachets met cocaïne. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding fietsendief
Zaterdagmorgen om 01.20 uur is op de Vestdijk een 36-jarige Engelsman zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor het slot van een fiets te hebben doorgeknipt en de fiets te hebben weggenomen. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van een kniptang. Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau. De tang is inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhoudingen na vernieling
Twee Helmonders in de leeftijd van 17 en 18 jaar zijn zaterdagmorgen om 00.55 uur, op de Kasteel Traverse aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de beide verdachten vernielingen hadden gepleegd in de stationshal van het N.S. station. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor verhoor ingesloten.