Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.00 uur
Kind valt uit woning

AMERSFOORT Op zaterdagmiddag rond 16.00 uur ontving de politie de melding dat een 1-jarig jongetje uit Amersfoort 7 meter naar beneden was gevallen uit een in aanbouw zijnde woning. De ouders waren met hun zoon het afgesloten bouwterrein in Nieuwland op gegaan om te kijken naar hun woning. Zij waren middels een gat in een hek op het terrein gekomen. Bij de woning verloren de ouders het kind een moment uit het oog. Het kind liep naar een raam, waar nog geen glas in was geplaatst. De peuter schatte dit niet in en viel door het raam naar beneden.

Door de val liep het kind een beenbreuk op en is per ambulance naar ziekenhuis De Lichtenberg vervoerd. De gewaarschuwde traumahelicopter kon door het ambulancepersoneel worden afgebeld. Uit voorzorg heeft de Technische Recherche nog foto`s gemaakt van de plaats van het ongeval. De arbeidsinspectie is door de politie in kennis gesteld van het ongeval.

Vrouw krijgt bierglas in gezicht

AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag op zondag is rond 03.00 uur een 19-jarige vrouw uit Amersfoort gewond geraakt doordat een kapot bierglas in haar gezicht werd geslagen. Een 24-jarige man uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van het plegen van deze mishandeling.

De toedracht en betrokkenheid van diverse personen die bij de mishandeling aanwezig waren, wordt door de politie nader onderzocht. Het 19-jarige slachtoffer is voor behandeling aan haar verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en zal later worden gehoord.

Man krijgt bierglas tegen hoofd

AMERSFOORT Op de Lavendelstraat troffen in de nacht van zaterdag op zondag surveillerende agenten op straat een 25-jarige man uit Amersfoort aan met een hoofdwond. Het slachtoffer verklaarde dat hij zojuist een bierglas tegen zijn hoofd had gekregen. Dit zou gedaan zijn door een 19-jarige man uit Amersfoort. Het slachtoffer is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn hoofdwond en zal later aangifte komen doen.

Aanrijding met letsel

LEUSDEN Op zaterdagavond is rond 18.15 uur een 19-jarige man uit Amersfoort op een bromfiets gewond geraakt toen hij geen voorrang verleende aan een auto die van rechts kwam. De aanrijding ontstond op de kruising Hohorstlaan-Wiggeruslaan. De 47-jarige bestuurster uit Leusden schampte met de auto tegen de brommer. De 19-jarige man viel en is met een beenbreuk naar het ziekenhuis de Lichtenberg vervoerd.

Aanhouding voor vernieling politieauto
LEUSDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Zeewolde aangehouden voor het vernielen van een politieauto. De surveillerende agenten waren op de Postweg uitgestapt om een praatje te maken met medewerkers van een horecagelegenheid. Door een getuige werden zij op een gegeven moment geattendeerd op een persoon die een wieldop van het politievoertuig had gehaald en deze aan het vernielen was. De verdachte werd daarop aangehouden en al scheldend afgevoerd naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.

Wielrenner gewond
WOUDENBERG Op zaterdag is rond 12.00 uur een wielrenner ernstig gewond geraakt na een flinke val op de Stationsweg Oost. De 31-jarige fietser uit Rhenen stak met een groep wielrenners de weg over en liet op een gegeven moment om onbekende reden zijn stuur los. Hij reed daarop tegen een tuinhek aan, sloeg over de kop en kwam vervolgens met zijn hoofd op een steen in de tuin terecht. Het slachtoffer is per ambulance naar de Lichtenberg vervoerd met letsel aan hoofd en nek.