Seiko Sportura Internationale Autoraces, zondag 6 mei 2001 Sprintrace Libertel- Vodafone Dutch Touring Car Championship (DTCC)

De eerste race van de dag in het Libertel- Vodafone Dutch Touring Car Championship (DTCC) op het Circuit Park Zandvoort leverde een overwinning op voor Tom Coronel.
Direct bij de start, kon de Huizenaar, die vanaf pole-position startte, weglopen van de rest van het veld en wist zijn leidende positie moeiteloos te behouden.

Spannend tot in de laatste ronde, was de strijd om de tweede en derde positie. Cor Euser startte als tweede en had meteen Sandor van Es in zijn kofferbak. Euser reed de hele race een verdedigende lijn, waardoor Van Es niet langs de JJ Motorsport BMW kon komen. Het leek er even op dat Euser de tweede plek zou behouden, maar maakte in de laatste ronde in Bosuit een foutje, Van Es zat er naast en kon er voorbij.

In de eerste ronde was het al voorbij voor Phil Bastiaans. De Limburger had een technisch probleem en moest de Renault Clio RS in de pits zetten. Ook Jaap Kielman viel uit. Hij moest uitwijken voor Jan Joris Verheul in de Nationale Bocht, die vlak daarvoor in de rondte ging. Verheul zou nog wel de wedstrijd eindigen op een negende positie.

Voor Paul van Splunteren was de race na acht ronden over door een kapotte motor. Hoewel dat de derde kapotte motor was in een weekend en Tim Coronel niet aan de start verscheen, blijft het Trium Team Lexus optimistisch. "We blijven positief. We blijven testen, we doen ons uiterste best en we gaan er aankomen", aldus Van Splunteren.

Donald Molenaar was in de zesde ronde verzekerd van de vierde positie. Molenaar voerde in het begin van de race de subkopgroep aan, met achter zich Frans Verschuur en Bert Ploeg. Verschuur en Ploeg waren dusdanig met elkaar in gevecht, dat Molenaar uit kon lopen.

Uitslag:

1. Coronel (Huizen), BMW 320i E46, 12 ronden in 16:41.398, 125.580 km p/u
2. Van Es (Arnhem), BMW 320i E46, op 03.519;
3. Euser (Herpen), BMW 320i E46, op 03.934.
Uitslag privateers:

1. Vink (Huizen); 2. Alderden (Leimuiden).