Gemeente Maassluis


1-5-2001

Commissie ABZ vergadert op 7 mei

Op maandag 7 mei is er een openbare vergadering van de commissie Algemene en Bestuurszaken. De vergadering wordt gehouden in de Buyszaal en begint als de gecombineerde vergadering van de commissies voor algemene zaken en sociale zaken en doelgroepenbeleid c.a. is afgelopen. De gecombineerde vergadering begint om 20.00 uur.

Op de agenda van deze vergadering staan onder andere de volgende onderwerpen:

Kwaliteitsimpuls integrale veiligheid Tijdens de begrotingsbehandeling op 7 november 2000 besloot de gemeenteraad om f. 300.000,-- in het kader van een kwaliteitsimpuls voor het veiligheidsbeleid op te nemen in de incidentele begrotingsruimte 2000/2001. Het college heeft uit een achtentwintigtal geïnventariseerde mogelijkheden een selectie gemaakt van de bestedingsvoorstellen die het meest geschikt zijn om te worden gefinancierd uit de kwaliteitsimpuls. Een en ander heeft geresulteerd in een voorstel om f 442.000,00 beschikbaar te stellen ten behoeve van een kwaliteitsimpuls integrale veiligheid. Naast de f 300.000,-- uit de incidentele begrotingsruimte 2000/2001 stelt het college voor f 142.000,00 uit de algemene reserve beschikbaar te stellen.

Evaluatie Begrotingsbehandeling 2001
Bij de begrotingsbehandeling 2001 zijn evaluatieformulieren verspreid onder burgers en leden van de raad. Het resultaat van de evaluatie is dat men tevreden is met de huidige procedure. Enkele punten zijn voor verbetering vatbaar. Het college heeft besloten de globale opzet van de begrotingsbehandeling te handhaven en zal rekening houden met de aangegeven aandachtspunten.

Vernieuwen klimaatinstallatie raadzaalvleugel Het college heeft besloten om de raad voor te stellen een krediet van in totaal f 350.000,-- beschikbaar te stellen om in de raadzaal vleugel van het stadhuis de klimaat installatie te vernieuwen. In de dekking van deze investering wordt voorzien door aanwending van in het investeringsprogramma opgenomen bedragen voor onderzoek luchtbehandeling, vernieuwen luchtbehandeling en vernieuwen hifi-installatie.

Aanschaf meubilair tijdelijke werkplekken Voor uitzendkrachten, inhuur van deskundigen en de plaatsing van stagiaires dienen binnen het stadhuis tijdelijke werkplekken beschikbaar te zijn. Het college stelt de commissie Algemene en Bestuurszaken voor in te stemmen met het beschikbaar stellen van een krediet voor de aanschaf van meubilair voor het creëren van deze werkplekken.

Vernieuwen pantry's stadhuis
De granieten aanrechtbladen van de pantrys in het stadhuis zijn door langdurig gebruik behoorlijk beschadigd. Uit hygiënisch oogpunt is vervanging dan ook noodzakelijk. Door het in de loop der jaren aanbrengen van bekabeling en het bijplaatsen van apparatuur zijn de pantrys bovendien moeilijk schoon te houden en bieden een rommelige aanblik. Om de situatie te verbeteren is een plan ontwikkeld om de aanrechtbladen te vernieuwen, de pantrys efficiënter in te delen, te voorzien van waterkoelers en een meer eigentijds aanzien te geven.

Aanbrengen airco-apparatuur in de B en W kamer Doordat de relatief kleine vergaderkamer van B en W niet dagelijks gebruikt wordt, loopt de temperatuur gedurende de zomerperiode te hoog op. Het wordt daardoor onaangenaam warm om te vergaderen. Het college heeft besloten om in de B en W kamer een airco-unit aan te brengen. Het college vraagt de commissie ABZ in haar vergadering van 7 mei 2001 in te stemmen met de besteding van het voor dit doel gereserveerde bedrag in de nota kwaliteitsimpuls

Mediation schadeprocedures Steendijkpolder (NO) Voorgesteld wordt om over dit onderwerp, na afloop van de openbare vergadering, in beslotenheid te vergaderen

Inzage, inspreken en vragenhalfuur
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag ligt de publieksmap met commissiestukken ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Ibisstraat.
Wie wil inspreken op een agendapunt, moet bij het begin van de vergadering aanwezig zijn. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het vragenhalfuur. In het vragenhalfuur, dat bij iedere reguliere commissievergadering op de agenda staat, kunnen belangstellenden onderwerpen aan de orde stellen die niet op de agenda van de vergadering staan, maar wel tot het werkterrein van die betreffende raadscommissie horen.

Gerelateerde documenten:
Vergadering Commissie Algemene- en Bestuurszaken van 7-5-2001