Gemeente Lisse

PERSBERICHT

Start riolerings- en constructiewerkzaamheden 3e Poellaan, Vinkenlaan, Lijsterlaan en Elbalaan

Op maandag 7 mei a.s. start aannemingsbedrijf Vessies & Zn B.V. in opdracht van de gemeente met riolerings- en constructiewerkzaamheden in de 3e Poellaan, Vinkenlaan, Lijsterlaan en Elbalaan.

De riolering in de 3e Poellaan, Vinkenlaan, Lijsterlaan en Elbalaan is aan vervanging toe. Het gemengde rioolstelsel wordt vervangen door een gescheiden rioolstelsel waarbij afvalwater en hemelwater gescheiden worden afgevoerd naar respectievelijk de waterzuiveringsinstallatie en de sloot. Dit rioolstelsel wordt losgekoppeld van het stelsel van de gemeente Sassenheim. Hierna worden de straten weer hersteld.

Ook wordt op de kruising Vinkenlaan en Lijsterlaan een verkeersremmende maatregel genomen. Op dit moment is echter nog niet bekend op welke wijze dit wordt uitgevoerd. Verder worden de bomen in de 3e Poellaan verwijderd. In principe worden geen nieuwe bomen geplant in verband met de aanwezigheid van kabels en leidingen. Tenslotte krijgen de Vinkenlaan en Lijsterlaan nieuwe openbare verlichting. De huidige lichtmasten van 6 meter worden vervangen door masten met een hoogte van 3,5 meter. Het verlichtingsplan voldoet aan de richtlijnen van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde en aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Opdrachtverstrekking aan aannemingsbedrijf Vessies & Zn B.V. Eerder zijn verschillende aannemingsbedrijven in de gelegenheid gesteld een offerte uit te brengen. Uit de inschrijvingen bleek dat Vessies & Zn B.V. het meest geschikt is om de werkzaamheden uit te voeren.