Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK : Externe optredens bewindspersonen

EXTERNE OPTREDENS BEWINDSPERSONEN MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN

KONINKRIJKSRELATIES
AGENDA WEEK 19: 7 mei t/m 13 mei 2001

Minister K.G. de Vries

Donderdag 10 mei
13.30 uur
Inleiding op landelijke werkconferentie 'De handhavende bestuurders'. Doel van de werkconferentie is het bij bestuurders kweken van bewustwording van het belang van een programmatische aanpak van handhaving. De vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam onderstrepen het belang van handhaving van regels door overheden. Plaats: de conferentie vindt plaats van 10.00 tot 16.15 uur in de Schakelgebouwen NUON, Hoflaan 1, Velzen-Noord.

Zaterdag 12 mei
19.30 uur
De minister woont de herdenkingsbijeenkomst bij voor de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede.
Plaats: Rijksmuseum, Lasondersingel 129-131, Enschede.

Staatssecretaris G.M. de Vries

Maandag 7 mei
13.00 uur
De staatssecretaris geeft het startsein voor een landelijke informatieronde over C2000. C2000 is het nieuwe, landelijke, digitale radionetwerk voor mobiele communicatie voor politie, brandweer, ambulancediensten en de Koninklijke marechaussee, dat in januari 2004 in heel Nederland ingevoerd zal zijn. Tijdens de informatieronde zet het ministerie van BZK uiteen wat de rol is van bestuurders en de leiding van operationele diensten in gemeenten en regio s bij de invoering van C2000. Aan de orde komt het vormen van 25 veiligheidsregio s, waarbij de grenzen van de regio s van politie, regionale brandweer en geneeskundige hulpverlening samenvallen. Ook wordt ingegaan op het samenvoegen en inrichten van de meldkamers in de veiligheidsregio s. Deze eerste informatiebijeenkomst is gericht op de provincie Utrecht.
Journalisten die de bijeenkomst willen bijwonen, moeten een perskaart of een officieel legitimatiebewijs kunnen tonen. Staatssecretaris De Vries zal om 13.00 uur zijn openingstoespraak houden. Om ongeveer 14.30 uur is hij beschikbaar voor journalisten. Vanaf 15.00 uur is de testopstelling van het C2000-systeem te bezichtigen. Plaats: Informatie en Communicatie Technologie Organisatie (ITO), Odijkerweg 25, Driebergen.

Woensdag 9 mei (Europa-dag)
11.45 uur
Staatssecretaris De Vries neemt deel aan een workshop met burgemeesters van gemeenten die een stedenband hebben met gemeenten in Polen, Tsjechië, Hongarije of Slowakije, kandidaat-lidstaten van de Europese Unie. De workshop gaat over internationale samenwerking op lokaal niveau. Meer informatie op www.europaportaal.nl. Plaats: Chassé-theater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda.

Vrijdag 11 mei
19.30 uur
Jaarlijkse Algemene Vergadering van de VVD.
Plaats: De Leeuwenhorst, Langelaan 3, Noordwijkerhout.

Zaterdag 12 mei
19.30 uur
De staatssecretaris woont de herdenkingsbijeenkomst bij voor de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede.
Plaats: Rijksmuseum, Lasondersingel 129-131, Enschede.

Minister R.H.L.M. van Boxtel, minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid

Maandag 7 mei t/m woensdag 9 mei
Bezoek aan Berlijn. De minister neemt deel aan een gedachtewisseling over immigratie en integratie van buitenlanders in Europa, georganiseerd door de Duitse bondsregering en het Duitse parlement.

Donderdag 10 mei
10.00 uur
Internationale Conferentie 'Social organizing capacity in cities'. De minister houdt een toespraak.
Plaats: Muziekcentrum Frits Philips, Jan van Lieshoutstraat 3, Eindhoven.

Vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei
Minister Van Boxtel neemt deel aan een internationale conferentie over grotestedenbeleid in Södertälje, Zweden.

Nadere inlichtingen bij persvoorlichting BZK, telefoon (070) 426 88 88. Buiten kantooruren is altijd een voorlichter bereikbaar via de meldkamer van het ministerie, telefoon (070) 426 60 60.

04 mei 01 13:21