Nederlandse Vereniging voor Addison en Cushing

Persbericht Solitaire
Addisoncrisis te voorkomen en sneller te behandelen L.V. Mijnders - 07-05-2001

Utrecht - Patiënten die afhankelijk zijn van corticosteroïden kunnen nu beschikken over een boekje waarin aangegeven wordt wat de verschijnselen zijn van een Addisoncrisis is.

Utrecht - Patiënten die afhankelijk zijn van corticosteroïden kunnen nu beschikken over een boekje waarin aangegeven wordt wat de verschijnselen zijn van een Addisoncrisis is en welke behandeling nodig is om verergering van deze in potentie levensbedreigende situatie te voorkomen.
De Nederlandse Vereniging voor Addison en Cushing Patiënten (NVACP) heeft op 12 mei jl. een handzaam boekje gepresenteerd dat patiënten met zich mee kunnen nemen om uit te leggen dat zij afhankelijk zijn van corticosteroïden, zoals bijvoorbeeld bij de ziekte van Addison en het adrenogenitaal syndroom (AGS). Uiteraard kunnen ook andere patiënten die langdurig gebruik moeten maken van corticosteroïden hier hun voordeel mee doen.
Omdat men ook, of misschien wel juist tijdens een vakantie in een Addisoncrisis kan geraken is van de belangrijkste informatie voor artsen in het buitenland een vertaling opgenomen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. In bijna alle gevallen kan men een arts in het buitenland dus duidelijk maken welke ziekte men heeft, wat er aan de hand is en welke maatregelen genomen moeten worden.

Het boekje met de titel "SOS, een (dreigende) Addisoncrisis op vakantie" is bij vooruitbetaling te bestellen bij de NVACP. De prijs voor leden is 6,00, niet leden betalen 7,50. Bestellen kan door storting op de rekening bij de ABNAMRO Bank nr. 53.67.04.597 t.n.v. NVACP documentatiecentrum te Den Haag onder vermelding van "stressboek", naam en volledig adres. Bestellen kan ook via de web-site WWW.NVACP.NL.

© 2001 NVACP