Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Maandagmiddag 7 mei 2001
16:39 maandag 7 mei 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875
(Perspiket en -voorlichting tot dinsdagochtend 8.00 uur, daarna Bert Peters)

ONGEVAL MET LETSEL
Westerbork
Maandagmorgen omstreeks 11.00 uur is een 34-jarige bromfietser uit Coevorden gewond geraakt bij een ongeval. Op de kruising van de Hoofdstraat met de Zandhoeklaan botste hij achter op een stilstaande auto, bestuurd door een 36-jarige man uit Westerbork. De bromfietser is met een gebroken pols naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.

WINKELDIEFSTAL
Hoogeveen
Maandagmorgen tegen 11.00 uur is een 35-jarige vrouw uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van levensmiddelen ter waarde van bijna 20 gulden. Dat gebeurde in een supermarkt in winkelcentrum De Weide. De vrouw kreeg een boete opgelegd van 250 gulden.

GEREEDSCHAP UIT SCHUUR GESTOLEN
Eursinge
Zondagnacht is gereedschap gestolen uit een schuur aan De Vledders. Een bosmaaier en een hogedrukspuit verdwenen.

VISSEN UIT VIJVER GESTOLEN
Emmer-Compascuum
Zondagnacht zijn ongeveer 50 vissen gestolen uit een vijver achter een woning aan De Streng. De 31-jarige bewoner is goudvissen, goudwindes, en een 60 cm lange steur kwijt.

INBRAAK WINKEL
Hoogeveen
Zondagnacht is ingebroken in een winkel aan de Grote Kerkstraat. Een ruit is uit de achterpui getrapt. Uit de winkel zijn enkele kassalades met een paar honderd gulden aan kleingeld verdwenen.

OPLICHTER ACTIEF
Meppel
Bij de politie in Meppel zijn klachten binnengekomen over een man die zich bedient van oplichterpraktijken Deze man bestelt een forse hoeveelheid goederen of diensten die vervolgens nooit worden afgenomen. Zo is een restauranthouder op een avond met 16 lege stoelen blijven zitten; bij een traiteur zijn 30 salades besteld die niet zijn afgehaald, en iets soortgelijks is ook een videotheekhouder overkomen. Steeds probeert de man naast de bestelling een advertentie te verkopen. De man is 25 a 30 jaar oud, is ongeveer 1.80 a 1.85 lang, is een nette verschijning met een vlotte babbel. Mogelijk zijn er al meer bedrijven met de man in zee gegaan. De politie adviseert om bij twijfel naar een legitimatiebewijs te vragen, en in voorkomende gevallen aangifte te doen bij de politie in Meppel.

VISSTROPERS OPGEPAKT
Zuidlaren
Zondag zijn 3 mannen aangehouden die zich bezighielden met de illegale vangst van snoekbaarzen op het Zuidlaardermeer. Vissen op snoekbaars is op dit moment verboden vanwege de gesloten tijd. Het is echter erg lucratief vanwege de hoge kiloprijs die wordt betaald. Snoekbaars levert tussen de 10 en 20 gulden per kilo op.
Tegen 17.00 uur werd een 35-jarige man uit Groningen betrapt die vanuit zijn rubberboot met kunstaas 1 snoekbaars had gevangen. Omstreeks 20.30 uur trof de politie twee mannen uit Hoogezand, 27 en 28 jaar oud, aan die met levend aas 5 grote snoekbaarzen hadden gevangen. In overleg met Justitie is hun hele uitrusting, inclusief boot, in beslag genomen. De overtredingen zijn zogenaamde economische delicten, zodat de straffen in overeenstemming zullen zijn met het behaalde voordeel. De politie zal de komende tijd streng controleren in deze omgeving.

GEVAARLIJKE MEDICIJNEN VERLOREN
Assen
Maandagmiddag is een hoeveelheid medicijnen zoekgeraakt in de omgeving Dennenlaan. Daarbij zitten medicijnen tegen psychose die bij inname bewusteloosheid kunnen veroorzaken. De medicijnen zaten in een cassette, die op onverklaarbare wijze open is geraakt. In totaal zon 40 tabletten liggen waarschijnlijk verspreid over straat in die omgeving.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe