Kamer van Koophandel Deventer

doorgroeien

80 Miljoen NLG voor getroffen ondernemers

MKZ-crisis
Overheidsteun voor ondernemers

Task Force MKZ & Bedrijven en MKB Nederland en VNO/NCW zetten zich gezamenlijk in

De regionale Task Force MKZ & Bedrijven, die in Oost Nederland de acties rond de gevolgen van de MKZ-crisis voor bedrijven coördineert, gaat vanaf vandaag voor landelijke acties samenwerken met MKB Nederland en VNO/NCW.
Dat betekent dat MKB Nederland en VNO/NCW gezamenlijk optrekken bij een verdere landelijke inventarisatie van de economische gevolgen van de MKZ-crisis. Inzet daarbij is steun van de rijksoverheid voor ondernemers die aantoonbaar schade hebben geleden die het ondernemersrisico te boven gaat en die de continuïteit van het bedrijf in gevaar brengt.

Oproep aan bedrijfsleven

De partijen roepen het bedrijfsleven op contact op te nemen met de eigen branche-organisatie, MKB Nederland of VNO/NCW om eventuele schade te melden. Het is van groot belang dat bedrijven een goede administratie bij houden van de geleden schade.

Rol kamers van koophandel

De kamers van koophandel blijven ondernemers informeren over bestaande regelingen en volgen tevens de ontwikkelingen in de aard van de vragen en meldingen die bij hen binnen komen.

Onderzoek naar de gevolgen van de MKZ crisis voor de economische structuur op lange termijn

De Task Force is verder voornemens om via de Enquête Regionale Bedrijfsontwikkeling (ERBO) die de kamers van koophandel jaarlijks uitvoeren de gevolgen van de MKZ crisis voor de economische structuur in "de driehoek" te volgen.

De Task Force MKZ & Bedrijven bestaat uit:

* MKB Gelderland.

* Werkgevers Vereniging Midden-Nederland.
* Kamers van Koophandel Centraal Gelderland, Rivierenland, Veluwe en Twente en Regio Zwolle.

* Provincie Gelderland, afdeling EZ.

7 mei 2001