Gemeente Zoetermeer

Voorontwerp bestemmingsplan Centrum West Stationsomgeving, ter inzage vanaf 7 mei a.s.

Vanaf maandag 7 mei a.s. ligt bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het Stadhuis het voorontwerp bestemmingsplan Centrum West Stationsomgeving ter inzage. Inwoners van Zoetermeer, omwonenden en andere belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld hun recht van inspraak uit te oefenen. U kunt meepraten en meedenken over deze beleidsvoornemers. Inspraak geeft overigens niet het recht van meebeslissen.

Planontwikkeling
De vernieuwing van het westelijk gedeelte van het centrum van Zoetermeer, de veranderingen in de hoofdinfrastructuur, de uitbreiding van het Stadscentrum (het Carré) en de herinrichting van het stationsplein, worden in drie verschillende bestemmingsplannen geregeld. Dit heeft te maken met enerzijds het verschil in tijd waarin deze ontwikkelingen gerealiseerd zullen gaan worden en het daardoor later gereed zijn van de plannen en anderzijds de verschillende problematiek die aan deze drie ontwikkelingen ten grondslag ligt.

Het voorontwerp bestemmingsplan Centrum West Stationsomgeving biedt de planologische grondslag voor de reconstructie van het NS-busstation, een aanpassing van, een gedeelte van, de wegenstructuur bij Centrum West, een gedeeltelijk ander verloop van de Nederlandlaan en de opheffing van het tracé van de Amerikaweg.

Plangebied
In het plangebied Centrum West Stationsomgeving zal een aantal problemen worden opgelost. Het tot nu toe in de lus van Centrum West onbenut gebleven stuk grond zal bij de planvorming worden betrokken. Voor dit gebiedje dienen zich nu nieuwe kansen aan. De stationsfuncties dienen te worden opgewaardeerd. Het busstation kampt met capaciteitsproblemen door de toename van de bevolking en door de uitbreiding van het Stadscentrum zowel aan de west- als aan de oostzijde met bezoekers intensieve functies en het toenemend gebruik van het openbaar vervoer. Verder is het huidige stationsconcept uit de zeventiger jaren aan revisie toe, waarbij tevens extra aandacht kan worden besteed aan het aspect sociale veiligheid en de relatie tussen het treinstation, busstation en het Stadscentrum.

Ter inzage en verdere procedure
Het voorontwerp bestemmingsplan Centrum West Stationsomgeving ligt met ingang van maandag 7 mei a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het Stadhuis. Gedurende deze periode kunnen schriftelijke reacties worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA in Zoetermeer, onder vermelding van 'inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan Centrum West Stationsomgeving'. De reacties zullen worden verwerkt in een eindverslag van de inspraakprocedure. Dit verslag wordt vervolgens ter kennis gebracht van de insprekers en de raadscommissie Stadswerken.

Informatie
Eventuele informatie over de inspraakprocedure en inzage in het voorontwerp bestemmingsplan Centrum West Stationsomgeving kunt u krijgen bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, telefoon (079) 346 8620. Openingstijden: maandag van 11.00 tot 16.00 uur; dinsdag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur en vrijdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Voor een mondelinge toelichting kunt u telefonisch een afspraak maken.



Gemeente Zoetermeer © April 2001

Last update: 27 April 2001 (8:12)