Gemeente Hilversum

Groene aankleding geluidsscherm

De gemeente is begonnen met de groene aankleding van het nieuwe geluidsscherm langs de Vreelandseweg. Het gaat om het gedeelte vanaf de Johannes Huslaan tot aan de Willibrorduslaan.

De grond aan weerszijden van het scherm is inmiddels geëgaliseerd. Daarna is de groene aankleding aan de beurt. Die zal bestaan uit onder meer klimplanten (klimop en wilde wingerd), struiken (vogelkers en krentenboom) en bomen (eiken en berken). Tenslotte wordt er gras ingezaaid.

Deze aankleding is gekozen in het overleg tussen de bewonerswerkgroep Geluidsscherm Vreelandseweg en Buurt & Beheer van de gemeente Hilversum.

Voor nadere informatie over de uitvoering kunt u op werkdagen tussen 07.30 en 08.30 uur bellen met de heer A. van Dijk; tel: 623 61 49. Wilt u meer weten over dit groenplan dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer E. van Dijk; tel: 629 22 77.



Wegwerkzaamheden komende week

Eind volgende week is de herinrichting van het Noordse Bosje zo ver gevorderd dat de normale aanrijroute naar de City-Parking via de `s Gravelandseweg en de Minister Hartsenlaan weer gebruikt kan worden. De herinrichtingswerkzaamheden gaan door. Autoverkeer vanuit de parkeergarage wordt langs het werk richting Bussumerstraat geleid.

Komende week wordt op de Schapenkamp verder gewerkt aan de herinrichting van de weghelft aan de centrumkant. Bovendien wordt het eerste stukje van de Spoorstraat (tussen de Schapenkamp en de Kampstraat) ingericht.

Verdere werkzaamheden:

* in de Orchideestraat (vervanging riool en herinrichting, laatste week)

* in de Eksterstraat en Mezenstraat (aanbrengen definitieve verharding tot half mei)

* en in de Jupiterstraat, (vervanging riolering tot eind mei)