Royal Boskalis Westminster N.V.

Postbus 43, 3350 AA Papendrecht
Telefoon 078 6969 360

7 mei 2001

Boskalis doet bod van NLG 1,25 miljard op HAM

Papendrecht Koninklijke Boskalis Westminster N.V. ('Boskalis') maakt bekend dat zij vandaag aan Hollandsche Beton Groep N.V. ('HBG') een bod heeft uitgebracht op Hollandsche Aanneming Maatschappij ('HAM'), de baggerdivisie van HBG, voor een bedrag van NLG 1,25 miljard (circa EUR 570 miljoen) in contanten. Dit bod past in het streven van Boskalis naar verdere consolidatie in de baggerindustrie. Daarbij is een combinatie van HAM met Boskalis optimaal, gezien de vlootsamenstelling, marktposities en organisatie. Door een combinatie van HAM en Boskalis ontstaat een onderneming met een uitstekende positie als marktleider in de wereldbaggermarkt. Een samengaan leidt tot substantiële kostensynergieën en besparingen op investeringen.

Een combinatie van HAM en Boskalis leidt tot belangrijke strategische, operationele en financiële voordelen. De beoogde transactie zal positief bijdragen aan de ontwikkeling van de winst per aandeel (voor afschrijving van goodwill) van Boskalis.

Boskalis heeft het voornemen de beoogde transactie te financieren door middel van een aandelenemissie van ongeveer NLG 350 miljoen (circa EUR 160 miljoen). Het restant zal alsdan worden gefinancierd met een combinatie van eigen kasmiddelen en bankleningen.

Boskalis zal voorlopig geen nadere mededelingen doen.