TNT Post Groep NV

PTT Post Introduceert de digitale brievenbus:

PRIVVER

Vandaag introduceert PTT Post Privver. Privver is een persoonlijke brievenbus op internet en biedt consumenten de mogelijkheid belangrijke post digitaal te ontvangen. PTT Post organiseert een test, de eerste fase van een marktintroductie, waarin 6000 actieve internetgebruikers de mogelijkheid wordt geboden belangrijke post digitaal te ontvangen. Klanten van KPN Telecom, Nuon, Casema, SNS bank en Zorgverzekeraar VGZ kunnen zich aanmelden op www.Privver.nl. Deze consumenten kunnen hun post zoals rekeningen, bankafschriften en overzichten snel, veilig en gemakkelijk ontvangen en archiveren. Rekeningen kunnen met één muisklik on-line betaald worden. Inloggen is mogelijk vanaf elke plek in de wereld. Voor de ontvanger van de digitale post is Privver gratis, de verzender betaalt. Net zoals dit het geval is bij fysieke post. Op basis van de ervaringen tijdens de pilot wordt besloten of Privver aan het eind van dit jaar landelijk zal worden geïntroduceerd.

Steeds meer Nederlanders maken actief en intensief gebruik van internet. Marktonderzoek van PTT Post heeft het huidige gebruik in kaart gebracht en vastgesteld dat er een toenemende behoefte bestaat aan het digitaal ontvangen van post zoals rekeningen en overzichten van banken, verzekeraars en energiebedrijven. Gebleken is dat de consument geen prijs stelt op het bezoeken van meerdere web-sites om digitaal post te ontvangen. Met Privver biedt PTT Post daarvoor een georganiseerde service met één persoonlijke brievenbus waar de consument post van verschillende organisaties ontvangt.

PTT Post bezorgt per dag in Nederland ongeveer 23 miljoen poststukken. Het bedrijf wil als onafhankelijke en betrouwbare organisator van poststromen inspelen op de gesignaleerde behoeften van consumenten. Uit representatief marktonderzoek is gebleken dat 70% van de 1,6 miljoen Nederlandse huishoudens die internet actief gebruiken geïnteresseerd zijn in een digitale brievenbus. Privver biedt daarvoor de oplossing. Consumenten geven zelf aan hoe zij hun post van de deelnemende bedrijven willen ontvangen: op de deurmat of digitaal. Met Privver is het mogelijk een overzichtelijke administratie te voeren en via "links" directer toegang te krijgen tot meer informatie over de digitaal ontvangen post.

Al jaren kunnen bedrijven hun poststromen zoals facturen en overzichten via PTT Post Print & Mail op basis van digitaal aangeleverde data laten printen en fysiek verzenden. Met Privver krijgen zij nu de mogelijkheid in te spelen op de specifieke wensen van de consument (fysiek of digitaal afleveren). De verwachting is dat dit zal leiden tot aanzienlijke verbeteringen in het contact tussen bedrijven en consumenten. Ook zijn kostenvoordelen te behalen in de verwerking van reacties en transacties. De digitale brievenbus is dus sneller, gemakkelijker en goedkoper. Naast Print & Mail heeft PTT Post ook op andere terreinen ruime ervaring met de digitale verwerking van data, onder andere bij de afhandeling van in- en uitgaande poststromen in de postkamers van grote bedrijven (Mailprofs), de verwerking van internationaal betalingsverkeer (Global Collect) en internetbetalingen (Web Collect).

Koninklijke PTT Post is onderdeel van TPG dat wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten verleent. TPG heeft ruim 130.000 werknemers in 58 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2000 ¤ 9,9 miljard. TPG is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.

Een foto van de heer Arthur van Veen, Directeur Privver, zijn CV is beschikbaar via www.Privver.nl

ACHTERGRONDINFORMATIE

Voordelen consument
Elke deelnemende consument krijgt een persoonlijke brievenbus op internet waar hij belangrijke post digitaal kan ontvangen. Behalve ontvangen kan de klant via Privver ook post archiveren en betaalopdrachten uitvoeren. Zijn post staat op de beveiligde server van PTT Post. Als er nieuwe digitale post binnenkomt dan ontvangt de consument een e-mailbericht en logt dan in op Privver.nl om de post te verwerken. Visueel zal de post via internet gelijkenis vertonen met de post die de consument ontvangt via de gangbare brievenbus. Privver van PTT Post brengt aanzienlijke voordelen met zich mee. Het overzichtelijk ontvangen van alle post in één brievenbus betekent niet meer afzonderlijk naar de websites van verschillende bedrijven te hoeven surfen. Rekeningen kunnen direct betaald worden. De consument heeft keuzevrijheid doordat hij zelf kan bepalen van wie hij belangrijke post wil ontvangen (digitale ja/nee sticker). Dit betekent dat er geen sprake zal zijn van spam (ongevraagde berichten) zoals bij e-mail. De post is op een beveiligde manier toegankelijk, ook in het buitenland.

Voordelen bedrijven
De aangesloten bedrijven kunnen hun post digitaal via PTT Post versturen. Dit brengt financiële en logistieke voordelen met zich mee. De verzender krijgt de mogelijkheid om effectiever met een specifieke doelgroep te communiceren. Het contact verloopt sneller, directer, gerichter en zonder irrelevante boodschappen. Hiermee wordt een grotere attentiewaarde van de consument gegenereerd en bezoekers naar de site van de verzender. Bedrijven kunnen veilig en vertrouwd direct contact maken met de juiste klant.

Betalen
Met Privver kan de consument in eerste instantie de rekeningen die hij digitaal ontvangt op drie manieren betalen: via het tradionele overschrijvingsboekje, met een telebankierpakket en middels een doorlopende machtiging met elektronische autorisatie. Deze nieuwe manier van betalen werkt als volgt: de consument machtigt PTT Post om aan de bank door te geven om het factuurbedrag, na het klikken op de betaalknop, van zijn/haar rekening over te maken naar de rekening van de verzender.

Veiligheid
PTT Post hecht veel belang aan een betrouwbare en een zo veilig mogelijke bezorging van fysieke en digitale post. De digitale post staat op de beveiligde server van PTT Post. De beveiliging is gebaseerd op onder meer: Secure Socket Layer Techniek (128 bits encryptie), encripted LDAP (gebruikersnaam/wachtwoord, prefenties) en switched netwerk infrastructuur voorzien van firewalls en beveiligde koppelingen naar het internet. Het wachtwoord waarmee de consument toegang krijgt tot zijn Privver-box wordt met de gangbare post bezorgd. Toegang is alleen mogelijk in combinatie met de elektronisch verkregen gebruikersnaam. Daarnaast worden strenge eisen gesteld aan het gebruik van secure networks en procedures en worden hierop diverse audits uitgevoerd (hackers, technisch, processen).

Privacy
De privacy van de consument die post in de digitale brievenbus wil ontvangen is opt-in gebaseerd. Privver volgt hiermee het richtlijnvoorstel 'Privacy in de sector elektronische communicatie' van de Europese Commissie. De consument geeft zelf aan welke post van welke bedrijven hij digitaal in zijn Privver-box wil ontvangen. Tevens stelt de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) hoge eisen aan het secundair gebruik van e-mail adressen. Dit mag alleen indien dit gebeurt op een wijze die verenigbaar is met de doeleinden waarvoor ze in eerste instantie zijn gekregen.

Privacy statement op www.Privver.nl