Datum: 7 mei 2001

Onder invloed rijden Noordwijk (D1) De politie hield op vrijdag 4 mei rond 23.55 uur op de Provincialeweg N206 een 36-jarige automobilist uit Haarlem aan. De man bleek te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 490 ug/l. uit. In het verkeer is de limiet 220 ug/l.

Onder invloed rijden Noordwijkerhout (D1) De politie hield op zaterdag 5 mei rond 04.00 uur op de 's Gravendamseweg een 20-jarige automobiliste uit Noordwijk aan. Het rijgedrag van de vrouw viel de agenten op. Zij had te veel gedronken. Van de vrouw werd een bloedproef afgenomen.

Inbraak in woningen Lisse (D1)
Op zaterdag 5 mei werd tussen middernacht en de vroege ochtend ingebroken in een woning aan de Kastanjelaan en aan de Acacialaan. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woningen worden ondermeer Spaans geld, een fotocamera, een stereoset, een laptop en een videocamera vermist.

Inbraak in woning Hillegom (D1) Op zaterdag 5 mei werd in de late avond ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. Om binnen te komen werd een bovenlicht opengebroken waarna een groter raam geopend kon worden. Uit de woning wordt een muntenkoker en een etui met sieraden vermist.

Mishandeling om hond Lisse (D1)
Een 47-jarige man uit Lisse liep op zaterdag 5 mei rond 23.55 uur op de Kanaalstraat ondermeer een gezwollen blauw oog op nadat hij door een 59-jarige man uit Lisse aan hem een fikse stomp had uitgedeeld. De hond van het slachtoffer gaf de aanleiding tot de mishandeling. De ontsnapte hond belaagde de aangelijnde hond van de 59-jarige man. Toen deze van geen wijken wilde weten trapte de man in de richting van de hond. Dit werd gezien door het slachtoffer die daarop verbaal zijn ongenoegen kenbaar maakte. Daarop werd de klap uitgedeeld. De politie hield de 59-jarige man als verdacht van de mishandeling aan. Hij verklaarde zich door de man bedreigd gevoeld te hebben en daarom de klap te hebben uitgedeeld.

Caravans branden uit Noordwijk (D1) Op maandag 7 mei rond 03.00 uur vlogen nagenoeg gelijktijdig op twee plaatsen aan de Arbraham Rademakerstraat, door nog onbekende oorzaak twee caravans in de brand. De politie sluit daarbij brandstichting niet uit. Zij stelt daarnaar een onderzoek in. De volledig ingerichtte caravans, de één was voor vakantie vertreksklaar en de ander was daar juist van teruggekomen, brandden volledig uit. De brandweer bluste het vuur. Een in de straat geparkeerde auto liep nog brandschade op.

Bonnenregen Sassenheim (D2) De politie slingerde op vrijdag 4 mei in het 'koop'centrum van Sassenheim, 23 automobilisten op de bon. Binnen de 'blauwe'zone' waren hun auto's niet voorzien van een parkeerschijf, was de parkeertijd overschreden of parkeerden ze hun voertuigen buiten de vakken.

Bonnenregen Oegstgeest (D2) De politie bekeurde op vrijdag 4 mei in het 'koop'centrum van Oegstgeest 20 automobilisten. Binnen de 'blauwe'zone ging het voornamelijk over het niet plaatsen van een parkeerschijf, het overschrijden van de tijd of het buiten de vakken parkeren.

Brandstichting loopt nog goed af Katwijk (D2) Onverlaten zetten op zaterdag 5 mei vermoedelijk rond 04.00 uur een tuindecoratie, bamboeschoof, tegen de voordeur van een woning aan de Parsstraat, besprenkelden deze met een brandbare vloeistof en staken de schoof in de brand. De bewoonster werd wakker van het door de hitte springen van de ruiten van de voordeur. Door snel ingrijpen van de 50-jarige bewoner, hij bluste het vuur met water uit de regenton, kon erger worden voorkomen. Het vuur tastte wel de deur en het kozijn flink aan. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling Katwijk (D2) Een 19-jarige Katwijker liep op zondag 6 mei rond 00.30 uur in en bij een uitgaansgelegenheid aan de Tramstraat, builen en schrammen over het hele lichaam op nadat hij door een onbekende man en later vijf nog onbekende jongemannen in elkaar was geslagen en getrapt. De mishandeling begon in de uitgaansgelegenheid. Toen de Katwijker een klap op zijn achterhoofd kreeg, om keek en vroeg waarom dit nodig was, greep de nog onbekende man hem om zijn nek beet. Hij kreeg vervolgens klappen in het gezicht en in de maag. De uitsmijters van de uitgaansgelegenheid zetten beiden buiten de deur. Daar voegden zich de vijf erbij en trapten in op het slachtoffer. Na enige tijd verdwenen zij. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeuren.

Onder invloed rijden Leiderdorp (D3) Op zaterdagavond 5 mei om 20.00 uur is een 27 jarige man uit Den-Haag op de Persant Snoepweg in Leiderdorp aangehouden na een alcoholcontrole. De man blies tijdens de controle een A indicatie en is daarop aangehouden en voorgeleid aan een hulpofficier van Justitie. Op het bureau blies de man 390 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Diefstal uit bedrijf Zoeterwoude-Rijndijk (D3) Op zondag 6 mei rond 00.30 hoorde de boven het bedrijf wonende eigenaresse van een bedrijf op de Produktieweg in Zoeterwoude glasgerinkel. Toen de eigenaresse vanuit haar raam naar buiten keek zag zij 2 jongens voor haar bedrijfspand staan die bezig waren om in te breken. De eigenaresse heeft vanuit haar woning de jongens weggejaagd en de politie gebeld.Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de jongens inmiddels met een breekvoorwerp een raam hadden ingeslagen. Doordat de eigenaresse was wakker geworden is het bij een poging inbraak gebleven. De aangifte en de signalementen zijn opgenomen en de technische recherche heeft een aantal sporen veilig gesteld.

Inbraak C1000 Leiderdorp (D3) Op zondag 6 mei om 04.30 uur kreeg de politie de melding dat de eigenaar van de C1000 op de Santhorst in Leiderdorp zijn winkel na een inbraakalarm open had aangetroffen. Na de komst van de politie bleek dat er was ingebroken in de winkel en dat de dader(s) niet meer aanwezig waren.In de winkel was een en ander met geweld kapot gemaakt en over de grond gesmeten. De dader(s) heeft getracht de kluis open te breken maar dit is mislukt. Door de eigenaar wordt een inventarisatie gemaakt welke goederen vermist worden. De aangifte is opgenomen en de technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Alcoholcontrole Hazerswoude-Rijndijk (D3) Op zondag 6 mei is tijdens een middag-avond alcoholcontrole op de Rijndijk te Hazerswoude om 16.30 uur een 32 jarige man uit Koudekerk op de Rijndijk in Hazerswoude aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op straat een A en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij met de ademanalyse 265 ug/l blies. De man heeft een transactievoorstel gekregen van fl. 410,- en een rijverbod van 1 uur. Om 17.30 uur werd tijdens de controle ook een 49 jarige man uit Hazerswoude aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op straat een A en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij de ademanalysetest blies de man 220 ug/l wat precies op de norm ligt van 220 ug/l. De man is naar huis gegaan zonder een proces-verbaal.

Alcoholcontrole Roelofarendsveen (D3) Bij een alcoholcontrole op maandag 7 mei rond 00.30 uur in Roelofarendsveen werd op het Noordplein een bestuurder van een personenauto gecontroleerd op de alcoholwetgeving.De man blies een A-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij de ademanalyse blies de man 255 ug/l en kreeg een transactievoorstel en een rijverbod van 1 uur.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Een 15-jarig meisje uit Leiden is op vrijdag 4 mei omstreeks 16.50 uur gewond geraakt nadat ze was aangereden door een lijndienstbus. Het meisje stak vanaf de zijde van de Hoefstraat de Korevaarstraat over alwaar net de lijndienstbus vanaf de Lammenschansweg aan kwam rijden. Volgens de 56-jarige bestuurder was hij net opgetrokken en reed niet hard. De bestuurder zag het meisje voor zijn bus oversteken. Met krachtig remmen probeerde hij een aanrijding te voorkomen, maar raakte het meisje nog net aan met de rechter voorzijde van de bus. Het meisje kwam ten viel en liep onder andere een hoofdwond op. Het meisje is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal uit woning Leiden (D4) In een woning aan de Julianastraat werd op zaterdag 5 mei omstreeks 06.00 uur ingebroken. De insluiper kwam binnen vermoedelijk met een valse sleutel. De bewoner was thuis en werd wakker toen er in de woning een deur geopend werd. Weggenomen werden twee paspoorten, twee mobiele telefoons en kentekenbewijzen.

Kop-staart aanrijding Leiden (D4) Op zaterdag 5 mei omstreeks 14.40 uur vond op de Churchilllaan een kop-staart aanrijding plaats. Een 45-jarige automobilist uit Oegstgeest kon door de noodzaak van het verkeer geboden niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen. Hierdoor botste hij tegen het voertuig voor hem. Deze 41-jarige bestuurder uit Leiden botste op zijn beurt tegen een 39-jarige automobiliste uit zijn woonplaats. Een 25-jarige inzittende van het middelste voertuig werd met pijn aan haar hoofd overgebracht naar het LUMC.

Verkeersongeval Voorschoten (D4) Een 66-jarige bromfietser uit Leiden is op zaterdag 5 mei omstreeks 16.40 uur licht gewond geraakt nadat hij tegen een geparkeerde auto reed. De bromfietser reed over de Leidseweg in de richting van de Elstlaan. De bromfietser verloor de macht over het stuur en botste tegen een geparkeerde personenauto aan. De bromfietser liep schaafwonden aan een arm op.

Auto in brand Leiden (D4) Op het parkeerplaats aan de Ina Boudier Bakkerplein is een auto totaal vernield ten gevolge van brandstichting. De brand is vermoedelijk tussen zaterdag 5 mei 23.00 uur en zondag 6 mei 03.00 uur aangestoken. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844.

Eenzijdig verkeersongeval Leiden (D4) Een 16-jarige snorfietser is op zondag omstreeks 03.50 uur gewond geraakt nadat hij met zijn voertuig tegen een verkeerspaal was gebotst. De snorfietser reed over de Sweelincklaan in de richting van de Glenn Millerstraat. Aan het eind van de Sweelincklaan op de fietsstrook verloor de bestuurder door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig, waardoor hij tegen de paal reed. De snorfietser is met een gebroken been overgebracht naar het LUMC.

Diefstal uit woningen Voorschoten (D4) In een woning aan de Badhuisstraat werd tussen vrijdag 4 mei 16.00 uur en zondag 6 mei 09.00 uur ingebroken. Het is nog onbekend hoe de insluiper(s) de woning binnenkwam(en). Weggenomen zijn bankpapieren en gouden sieraden. Ook in een woning aan de Anna van Burenhof werd tussen vrijdag 4 mei 17.00 uur en zondag 6 mei 20.30 uur ingebroken. De insluiper(s) kwam(en) de woning binnen door het slot van de voordeur te forceren. Daarna werd de gehele woning doorzocht. Weggenomen werd onder andere een paspoort.

Rijden onder invloed Leiden (D4) Een 23-jarige automobiliste uit Voorburg is op maandag 7 mei omstreeks 01.20 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobiliste met hoge snelheid rijden vanaf de Raadhuislaan, via de Kon. Julianalaan en de Veurselaan. De automobiliste werd overgebracht naar het politiebureau en blies daar 420 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobiliste kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Rijden onder invloed Leiden (D4) Een 49-jarige automobilist uit Leiden is op maandag 7 mei omstreeks 05.20 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alchohol. Agenten zagen de automomobilist met hoge snelheid rijden over de Zijlsingel. Op de Zwartemeerlaan werd de automobilist staande gehouden. Op het bureau blies de bestuurder 845 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van tien uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak in woningen Gouda (D7)
Tussen vrijdag 4 mei en zondag 6 mei werd ingebroken in een woning aan de Baljuwslag en de Sint Anthoniestraat. De inbrekers kwamen binnen na het openbreken van een keukenraam en het openflipperen van een deur. Uit de woningen wordt geld, een gouden horloge, playstation, cd's, een oude videorecorder, telefoonladers en een mobiele telefoon vermist.

Te veel gedronken Gouda (D7)
Een 26-jarige automobilist uit Gouda werd zaterdag 5 mei rond 0.30 uur gecontroleerd op het Buurtje vanwege zijn rijgedrag. De man bleek te veel gedronken te hebben. Hij moest blazen. De uitslag van de ademanalyse was 630 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 7 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Inbrekers actief Gouda (D7)
Op vrijdag 4 mei is er ingebroken in drie woningen in respectievelijk de Bernadottelaan en de Joubertstraat. De daders namen onder meer stereoapparatuur, sieraden en een laptop mee. Zij zijn bij alle drie de woningen binnengekomen door de voordeur open te wrikken. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette