Politiebericht Flevoland: gehele regio 7-05-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Burenruzies
EMMELOORD Tussen bewoners van de Gouwe (buren van elkaar) is zondag aan het begin van de middag een vechtpartij ontstaan. De twee buren konden het al langer niet goed met elkaar vinden. Gistermiddag werden er over en weer bedreigingen geuit, waarna de bewoners, elk gesteund door vrienden en/of familie, slaags raakten. Twee personen (van beide partijen 1) hebben zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen. Om meer duidelijkheid te krijgen stelt de politie stelt een nader onderzoek in.

ALMERE Nadat buren op de Stadswerf zondag aan het eind van de middag ruzie kregen en over en weer verwijten uitwisselden over de staat van elkaars tuin, is het tot een handgemeen gekomen. De politie werd ingeseind en nadat bleek dat een van de mannen naar het Flevoziekenhuis moest om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen, is de ander (32 jaar oud) in zijn woning aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is hij dezelfde avond heengezonden.

Zonder ventvergunning
EMMELOORD Na meldingen zondagmiddag van bewoners van de Erven (en al eerdere meldingen de afgelopen dagen) dat een jonge vrouw tekeningen aan de deur te koop aan bood, heeft de politie zondag aan het eind van de middag een 18-jarige vrouw uit Polen aangehouden voor het venten zonder vergunning. De vrouw verkocht de tekeningen, volgens eigen zeggen, om haar studie te bekostigen, maar kon inderdaad geen ventvergunning laten zien. Zij heeft een boete van 200,= opgelegd gekregen en na deze betaald te hebben is zij heengezonden.

Laat gemelde aanrijding
URK Zondagavond belde, enkele uren nadat zijn zoon van 10 gewond was geraakt bij een aanrijding, een 34-jarige Urker de politie om de aanrijding te melden. Hij vertelde dat zijn zoon, die op de rijbaan van de Akkers voor de drumband uitliep, was aangereden door een automobiliste die de rijbaan wilde oversteken. De 10-jarige kwam ten val en is door zijn ouders, met naar later bleek gescheurde enkelbanden, naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bekende inbreker
BIDDINGHUIZEN Een bekende van een bewoonster van de Lucernehof heeft zondagochtend de ruit van haar woning ingegooid en de voordeur geforceerd. Hij ging er vervolgens vandoor met de televisie en de videorecorder. De politie heeft de woningbouwvereniging gevraagd de deur te repareren en het raam dicht te timmeren. Nadat de bewoonster thuis kwam, heeft de politie van haar een verklaring opgenomen.