Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.20 uur
Pony slaat op hol

AUSTERLITZ Zondagmiddag kreeg de politie een melding dat er een pony op hol geslagen was op de Woudenbergseweg. Omstreeks half vijf trof de politie de pony met een getuige aan. De pony bloedde hevig aan één van de benen.

Een toevallig passerende dierenarts uit Hoogvliet heeft de eerste opvang voor de pony verzorgd. Verder in het bos werd door twee andere agenten een 36-jarige vrouw uit Austerlitz aangetroffen. Zij verklaarde door het bos gereden te hebben met een karretje voortgetrokken door de pony. Plotseling sloeg de pony op hol en brak uit het tuig.

Het karretje kwam tegen een boom terecht waardoor de vrouw bekneld kwam te zitten en vermoedelijk een dubbele beenbreuk opliep. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Snelheidscontrole

DE BILT Op de Utrechtseweg heeft de politie zondagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen half één en half twee passeerden 641 voertuigen de controlepost. In totaal kregen 103 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

Mishandeling

ZEIST Zondagmiddag kreeg de politie een melding dat er op de A28 een vrouw werd mishandeld. Ter plaatse zagen agenten een 24-jarige vrouw uit Den Bosch wild schreeuwend en met een bebloed gezicht over de A28 lopen. Verschillende autos moesten uitwijken om de vrouw niet aan te rijden.

Het slachtoffer werd van de weg afgehaald en in haar auto gezet. Zij verklaarde dat een 29-jarige man uit Rotterdam haar had geschopt en geslagen. De man liep op de vluchtstrook en werd door de agenten aangehouden. Hij verklaarde de vrouw meerdere malen geslagen te hebben.

De 24-jarige vrouw moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Het is de politie nog niet duidelijk waar de ruzie om ging.

Verkeersongeval letsel

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Een 51-jarige man uit Doorn reed zondagmiddag met zijn auto over de Arnhemsebovenweg in de richting van Zeist. Omstreeks half twee stak plotseling vanuit de Gezichtlaan een vrouw (leeftijd onbekend) met haar fiets de weg over. De 51-jarige bestuurder zag geen kans meer de vrouw te ontwijken en reed tegen haar aan.

De vrouw kwam ten val en liep door het ongeval vermoedelijk hersenletsel op. Zij werd in kritieke toestand overgebracht naar het UMC in Utrecht. De man bleef ongedeerd. De technische verkeersdienst zal een onderzoek naar het ongeval instellen.