Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.40 uur
Teveel gedronken

MAARSSEN Op zondagochtend 6 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half acht controleerden politiemensen een automobilist bij de afrit van de A2 naar de Zuilense Ring. Bij de blaastest blies hij een `A` (Alarm), hetgeen betekende dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel gedronken had. De man, 51 jaar oud en afkomstig uit Vleuten, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies de man 320 ug/l (0,85 promille), terwijl de wettelijke maximumgrens 0,5 promille is. Hij kreeg een boete van f410,- en een rijverbod van twee uur.

Gestolen creditcards

MIJDRECHT Op zondagavond 6 mei hebben mannen geprobeerd met gestolen creditcards bij een benzinestation te betalen.

Rond zes uur rekenden twee mannen, beiden afzonderlijk met een creditcard bij een benzinestation aan de Mijdrechtse Zuwe af. Zij stapten in hun auto en reden in de richting van Amsterdam weg. Omdat het de pomphouder bevreemde dat zij beiden met een creditcard afrekenden, nam hij contact op met de creditcardorganisatie. Die stonden op het punt de kaarten te blokkeren, omdat zij van diefstal afkomstig waren. De gewaarschuwde politie trof de verdachten niet meer in de omgeving aan.

Ongeveer drie kwartier later kochten dezelfde mannen opnieuw goederen bij hetzelfde benzinestation en reden nu weg in de richting van Mijdrecht. Op de kruising van de provinciale wegen N201 en N212 zagen politiemensen de mannen rijden. De mannen, 37 en 39 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De mannen zijn in verzekering gesteld.

Auto te water

HARMELEN -Op zondagavond 6 mei is een automobilist met zijn auto te water geraakt.

Rond acht uur reed een 47-jarige automobilist uit Utrecht over de Utrechtsestraatweg, komende uit de richting van Harmelen en gaande in de richting van De Meern. Vermoedelijk doordat de man een black out kreeg, raakte hij van de weg en reed de Leidse Rijn in. Hij wist op eigen kracht uit de auto te klimmen en bereikte met een nat pak de kant. Bij een blaastest ter plaatse blies de man een `P` (Pass), hetgeen betekende dat hij niet (teveel) had gedronken.

Ter controle werd de man door een ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht vervoerd. De auto is uit de Leidse Rijn getakeld.