Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.45 uur
Snelkraak bij winkel

RHENEN - In de nacht van zaterdag op zondag ontving de politie rond 05.30 uur de melding van een snelkraak bij een winkel op de Molenstraat. Bij de winkel bleek de voorpui aan de linkerzijde van de winkel zwaar beschadigd. Op basis van getuigenverklaringen bleek dat vermoedelijk een donkergrijze personenauto met kracht de pui was ingereden. Hierdoor was het rolluik van de winkel naar binnen gedrukt en waren de dader(s) naar binnen gedrongen. Daarna was het voertuig in de richting van Wageningen weggereden.

De inbrekers hebben het pand doorzocht. Vermoedelijk is uit de winkel niets weggenomen. De technische recherche van de politie heeft een sporenonderzoek gedaan bij het pand.

Man zorgt voor overlast op treinspoor

MAARN Op zondagochtend rond 09.00 uur ontving de politie de melding van een man die ter hoogte van Maarn voor treinen sprong en op de sporen liep. Ter plaatse trof de politie een 35-jarige man uit Zeist aan. Door het gedrag van de man ontstond het vermoeden dat hij behoorlijk onder invloed was van alcohol en verdovende middelen. Omstanders gaven aan dat de verdachte afkomstig was van een houseparty die in de buurt werd gehouden.

Een machinist verklaarde dat de verdachte voor zijn trein was gaan staan en vervolgens weer weggesprongen. Diverse treinen vanuit Utrecht en Arnhem werden vervolgens stil gezet. De man werd aangehouden en met moeite in de politieauto gewerkt. Hierbij werd de hulp ingeroepen van collegas omdat geïrriteerde omstanders de verdachte aanvielen. Zij waren geïrriteerd door het gedrag van de man.

De verdachte pleegde veel verzet bij de aanhouding en hierbij was het noodzakelijk om de wapenstok te gebruiken. De man is overgebracht naar het bureau.