P E R S B E R I C H T

Concord door industrie-analisten genoemd als marktleider op het gebied van Network Service Level management software

Rapport van IDC wijst Concord aan als het bedrijf met de grootste omzet over de eerste helft van 2000

Delft, 7 mei 2001 - Concord Communications, toonaangevend op het gebied van automatisering van het technologiebeheer van de Internet-infrastructuur, is volgens IDC de grootste leverancier van software voor Network Service Level Management. In het rapport 'Service Level Management Market Share and Analysis, First Half 2000 en 1999' bevestigt IDC de leidende positie van Concord in dit marktsegment, vóór Lucent en Computer Associates.

"De markt voor IP-service management en de belangstelling voor het werken conform Service Level Agreements (SLA) voor managed en hosted services blijft toenemen en zal tegen 2004 verdrievoudigd zijn," aldus Paul Bugala, research analist van IDC. "Concord blijft een centrale rol spelen in de evolutie van service level management, van een modewoord tot een manier om zich op servicegebied te onderscheiden."

Concords eHealthSuite is in gebruik bij meer dan 2200 internationale ondernemingen en service providers, waaronder ABN AMRO, Earthlink, Juno, Bell Canada en Telstra, voor de automatisering van het beheer van hun netwerkinfrastructuur. Deze bedrijven gebruiken eHealth voor de bewaking van de end-to-end prestaties en service levels, alsmede voor het in kaart brengen en aanbieden van additionele mogelijkheden voor het genereren van omzet en het verhogen van de klanttevredenheid.

Volgens IDC is de vooruitgang die Concord in de eerste helft van 2000 heeft geboekt te danken aan het succes van de verkoop aan organisaties die zich bezighouden met managed services en web hosting.

"De bevindingen van IDC bevestigen de aandacht wij geven aan de behoeften van service providers," zegt Brian Burba, vice president product marketing van Concord. "Door het succes met de levering van een kant-en-klare oplossing voor het automatiseren van technologiebeheer aan service providers en grote bedrijven, zijn we nu marktleider - een positie die we verwachten te behouden en dit jaar verder uit te breiden."

Concord
Concord Communications is een vooraanstaand leverancier van de volgende generatie oplossingen voor het beheren van systeemprestaties en systeembeschikbaarheid. Met haar eHealth-reeks van oplossingen biedt Concord de enige volledig geïntegreerde management-oplossing voor systemen, applicaties, services en netwerken. Alleen door de prestaties en de beschikbaarheid op al deze gebieden adequaat te beheren, kunnen organisaties op effectieve wijze e-business drijven. Dit end-to-end overzicht van de prestaties biedt het essentiële inzicht dat nodig is om de zakelijke en e-business-activiteiten van enkele van de grootste ondernemingen en service providers ter wereld optimaal te laten functioneren. Het hoofdkantoor van Concord is gevestigd in Marlboro, Massachussettes en blijft op grote schaal investeren in de Europese markt. Het Europese hoofdkantoor staat in Delft. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, en een sterke vertegenwoordiging in Spanje, Italië, Ierland, Oostenrijk, Scandinavië, België en Luxemburg.

Meer informatie over Concord is te vinden op www.concord.com.

Persinformatie:
Robert de Moll, Monogram Communication Strategies (MCS), tel. +31 (0)23 - 562 82 08, robertdm@monogram.nl.