Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 7-05-2001 Persberichten district Kerkrade (14.15 u) Maandag, 7 mei 2001

District Kerkrade

Kerkrade; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Roda JC-Ring in Kerkrade betrapte afgelopen zondagmiddag een 34-jarige man uit Landgraaf bij diefstal van allerlei gereedschap zoals schroevendraaiers en steeksleutelssets ter waarde van totaal ruim vierhonderd gulden. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Kerkrade; ingebroken
Een buurtbewoner ontdekte afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 02.45 uur een inbreker in de garage bij een woning aan de Kloosterbosstraat in Kerkrade die via de garagepoort de garage was binnengedrongen. De buurtbewoner sommeerde de inbreker naar buiten te komen en greep hem vast. Echter de inbreker rukte zich los en maakte dat hij weg kwam. Het is nog niet bekend of de inbreker iets heeft buitgemaakt.

Eys; inbraak
Eveneens afgelopen nacht omstreeks 02.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Messter Dr. Froweinweg in Eys. Inbrekers zijn de winkel door forcering van de toegangsdeur het winkelpand binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk of de inbrekers iets hebben gestolen, dat wordt nog precies nagekeken. Bij de politie is aangifte gedaan.