Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 7-05-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 14.50 uur) Maandag, 17 mei 2001.

Maastricht, diefstal uit woning:
In het voorbije weekeinde heeft een diefstal plaatsgevonden uit een woning gelegen aan de Hoogbrugstraat te Maastricht. Na het weekeinde afwezig te zijn geweest kwam de bewoner van de studentenwoning maandagmorgen kort na middernacht weer thuis. Bij het betreden van zijn kamer zag de student dat er in de tijd dat hij afwezig was geweest een dief in zijn kamer was geweest. Vermoedelijk heeft de dief de toegang tot de woning gekregen door via een openstaand kantelraam een naamvleugel te openen. Weggenomen werd een DVD-speler met afstandsbediening met een waarde van enkele honderden gulden. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, brand in garage:
Zondag 6 mei 2001 heeft in een garage naast een woning gelegen aan de Termilleslaan in Maastricht een brand gewoed. Vermoedelijk door een kortsluiting ontstond zondagmiddag omstreeks 16.00 uur brand in een wasmachine. De bewoners bemerkten de brand die zich snel uitbreidde waarna meteen de brandweer werd gewaarschuwd. De brandweerlieden hadden de brand snel onder controle maar konden niet voorkomen dat de garage vrijwel geheel uitbrandde. Een in de garage geparkeerde personenauto en een motor brandden volledig uit. Een naastgelegen garage liep door de hitte schade op. Een muur scheurde waardoor mogelijk instortingsgevaar dreigde. Deze garage is voor verder gebruik voorlopig ongeschikt. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrij gekomen. De buurtbewoners zijn van het vrijkomen van het asbest in kennis gesteld. Een gespecialiseerd bedrijf zal zowel de garage als de directe omgeving schoonmaken van mogelijke brandresten met asbest.

Maastricht, straatroof:
Een 35 jarige inwoner van Maastricht is zondagnamiddag 6 mei 2001 het slachtoffer geworden van een straatroof welke gepleegd werd op de Adelbert van Scharnlaan te Maastricht. Het slachtoffer stond zondag omstreeks 17.00 uur op de bus te wachten en zag een personenauto op de bushalte stoppen. De bestuurder stapte uit en kwam op het slachtoffer toelopen. De man eiste geld en dwong, onder toezegging van het uitdelen van klappen, daarna het slachtoffer zijn zakken leeg te maken. Het slachtoffer, bang om klappen te krijgen, vertelde geen geld te hebben en leegde zijn zakken waarop de straatrover een bankpasje weggriste. Hij werd daarop ook gedwongen om de bijbehorende pincode te geven. Het slachtoffer gaf echter een valse pincode op. Na het noemen van de pincode vetrok de straatrover met de auto. Het slachtoffer deed daarna aangifte van de straatroof.