Gemeente Roermond

Roermond, 3 mei 2001

MILIEUONTMOETINGSPROGRAMMA (MOP) IN ROERMOND VAN START

Van maandag 7 mei tot en met zaterdag 19 mei 2001 staat Roermond in het teken van het MilieuOntmoetingsProgramma (kortweg MOP). De deelnemers aan MOP gaan op pad om hun directe leefomgeving te ontdekken en in contact te komen met bedrijven, instellingen en verenigingen die zich bezighouden met natuur en milieu in de breedste zin van het woord. Op veel plaatsen in de gemeente wappert de MOP-vlag als teken van deelname aan dit project.

Officiële opening MOP 2001
De officiële opening vindt plaats op maandag 7 mei van 11.30 tot 12.00 uur bij het kringloopcentrum en milieupark aan de Mijnheerkensweg 31a te Roermond. Na een korte toespraak van wethouder L. Imkamp zal door enkele leerlingen van groep 6a van Openbare Basisschool De Brink de MOP-vlag worden gehesen. Na de officiële opening krijgen deze leerlingen een rondleiding door het milieupark en kringloopcentrum. De rondgang begint op het milieupark, waar de wethouder samen met de leerlingen een bakfiets vol met afval op de juiste manier gescheiden moet aanbieden. Via de sorteer- en reparatieafdeling van het kringloopcentrum komen de leerlingen uiteindelijk in de kringloopwinkel. Zo krijgen de leerlingen een goed beeld van de afvalkringloop.

Grote deelname aan MOP
Tijdens deze MOP-periode gaan meer dan 2800 leerlingen en volwassenen (buurtverenigingen en vrouwenorganisaties), verdeeld in 125 groepen, samen ongeveer 150 keer op 'milieuontmoeting' bij circa 30 bedrijven, verenigingen en organisaties.

Volop activiteiten tijdens MOP
Het aanbod aan activiteiten is zeer gevarieerd; uitleg krijgen over het groenonderhoud, een kijkje nemen achter de schermen van de supermarkt, een rondleiding door een milieuvriendelijk autoschadeherstelbedrijf, een natuurleerpad, een kabouterpad, een bezoek aan de brandweer en tuinieren bij een volkstuinenvereniging.