Gemeente Driebergen

Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Akkerweg 1-3 Voorontwerp-bestemmingsplan "Akkerweg 1-3 "

Twee bouwplannen voor gebeds- en ontmoetingsruimten

Burgemeester en wethouders van Driebergen-Rijsenburg maken op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 2 van de Gemeentelijke inspraakverordening (1995) bekend, dat vanaf maandag 7 mei 2001 gedurende vier weken in de informatieruimte van de centrale hal van het gemeentekantoor, voor een ieder ter inzage ligt het voorontwerp-bestemmingsplan "Akkerweg 1-3" en twee bouwplannen met betrekking tot de Turkse- en Marokkaanse gebeds- en ontmoetingsruimten.

Zowel het voorontwerp bestemmingsplan als de beide bouwplannen hebben betrekking op het voornemen van de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen om aan de Akkerweg elk een nieuwe gebeds- en ontmoetingsruimte te realiseren. Op dit moment zijn de twee gemeenschappen in de tijdelijke units gevestigd.

Het bestemmingsplan bestaat zoals gebruikelijk uit een toelichting, voorschriften en een plankaart. In de toelichting is de huidige en toekomstige situatie beschreven. Verder wordt de planologisch- juridische regeling beschreven en is er ruimte gereserveerd voor de economische en maatschappelijke uitvoerbaarheid. In het onderdeel "voorschriften en bijbehorende plankaart" zijn met name de bestemmingen "maatschappelijke doeleinden", "groen" en de "gebruiksbepalingen" van belang. Binnen de bestemming "maatschappelijke doeleinden" is het mogelijk om binnen de bouwvlekken de gebeds- en ontmoetingsruimten de realiseren. Daarnaast is er ruimte voor bijbehorend parkeren. De bestemming "groen" is uiteraard voor groenvoorzieningen bedoeld. In de "algemene gebruiksbepalingen" is verder aangegeven wat onder strijdig gebruik wordt verstaan.

Voor de twee bouwplannen voor de gebeds- en ontmoetingsruimten (elke een grondoppervlak van 326 m2 en in twee bouwlagen) zijn aanvragen om vrijstelling en bouwvergunning ingediend. In de afgelopen maanden is overleg gepleegd over dit aantal bouwlagen en de exacte plek van de bebouwing. Het college heeft daarover recent een eindoordeel gevormd. De overgelegde bouwtekeningen hebben inmiddels het fiat van de welstandscommissie.

Een ieder kan gedurende de genoemde termijn schriftelijk zijn inspraakreactie op zowel het bestemmingsplan als beide bouwplannen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Driebergen-Rijsenburg, postbus 181, 3970 AD Driebergen-Rijsenburg.

Ten behoeve van de inspraak zal er op 21 mei 2001 om 20.00 uur in zalencentrum Nieuw-Salem (De Lei 86, Driebergen) voor een ieder een inspraakavond worden gehouden. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend. Het bestemmingsplan en de bouwplannen zullen dan kort worden gepresenteerd, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen. Uiteraard is het dan ook mogelijk inspraakreacties tegen het bestemmingsplan en de beide bouwplannen in te dienen.

Van deze avond zal een verslag worden gemaakt. Nadat alle reacties zijn binnengekomen, wordt bezien in hoeverre de plannen aanpassing behoeven. Vervolgens zullen de plannen verder in procedure worden gebracht.
meer informatie: