Gemeente Soest

B&W besluiten week 19

Besluiten B&W d.d. 8 mei 2001

Fakkeldraagster vragen tegemoetkoming in bouwkosten nieuwbouw Scoutinggroep de Fakkeldraagsters vraagt aan de gemeente Soest een financiële bijdrage van 33.500 gulden om hun clubhuis te herbouwen en uit te breiden. Herbouw is noodzakelijk, omdat na de brandstichting een groot deel van het clubhuis onbruikbaar is geworden. Uitbreiding is wenselijk door de groei van het aantal jeugdleden. Het college van burgemeester en wethouders neemt het verzoek van de Fakkeldraagsters mee in de beleidsvoornemens.

Subsidie voor vrijwilligersopleidingen scoutingroepen Scoutinggroep de Fakkeldraagsters ontvangt van de gemeente Soest 2.755 gulden voor vrijwilligersopleidingen. Scoutinggroep Don Bosco ontvangt voor dezelfde doeleinden f 762,81. De bedragen komen ten laste van de post 'kadervorming vrijwilligers'.

Geen woningbouw op perceel Parklaan 61
Het college van burgemeester en wethouders wil geen medewerking verlenen aan het verzoek voor de bouw van een vrijstaande woning op het perceel Parklaan 61 te Soest. De grond grenst aan De Eng en een woning zal de doorkijk naar de Eng ontnemen.

Bijgebouw naast woning Jongbloedlaan 1
De eigenaar van het perceel Jongbloedlaan 1 te Soest krijgt in principe toestemming voor de bouw van een bijgebouw naast de woning. Een vrijstellingsprocedure is wel noodzakelijk, omdat het perceel volgens het bestemmingsplan Steenberghe I de bestemming 'eengezinshuizen' heeft. Om het bijgebouw te realiseren, kan de eigenaar een grondstrook kopen van een meter breed over de gehele diepte van het perceel. De gemeente is de huidige eigenaar van deze grond.

Laatst bijgewerkt: 09.05.01 10:18