Ringtones en Logo's onbetwiste nummer 1

Haarlem, 8 mei 2001 - Nederlanders blijven massaal zoeken naar de nieuwste ringtones en logo's voor de GSM, zo blijkt uit de Lycos Top 10 van april.

De hype rond beltonen in Europa doet de Verenigde Staten versteld staan. Dit blijkt uit een artikel vol verbazing op MSNBC. Daarin wordt zelfs gesproken van een 'continent that's gone grazy for cell phones'. De hele rage rondom beltonen is begonnen op de middelbare scholen en universiteiten. Bijna ieder top 40 nummer is tegenwoordig te downloaden via lycos.nl.

Verder blijkt uit de Lycos Top 10 dat Nederland in de ban blijft van het Mond- en Klauwzeervirus. MKZ staat momenteel op 4 in de Top 10. Vorige maand was MKZ nog te vinden op nummer vijf. Door de release van de bioscoopfilm Pokémon 3 stijgt Pokémon met stip naar nummer 3 in de Lycos Top 10. De Nederlandse vertaling van de 'manga' stripreeks Dragon Ball Z blijft de tweede plaats bezetten.

De Lycos Top 10*

1) Ringtones en Logo's (1)

2) Dragon Ball Z (2)

3) Pokémon 3 (8)

4) Mond- en Klauwzeer (5)

5) Jennifer Lopez (10)

6) Starmaker (-)

7) Britney Spears (3)

8) Pamala Anderson (-)

9) Playstation 2 (6)

10) Madonna (-)


* Algemene onderwerpen, zoals het weer, het nieuws, mp3's, maar ook bedrijfsnamen worden bij het samenstellen van de Lycos Top 10 buiten beschouwing gelaten.

"Lycos.nl is één van de meest bezochte zoekmachines in Nederland en dat is ook niet verwonderlijk.", weet Silvio de Groot, "Omdat wij voor onze klanten de beste sites selecteren, krijgen zij wat ze zoeken. Hiervoor is zelfs een speciale redactie in het leven geroepen. Deze redactie stelt de Link Directory samen, voorziet de geselecteerde sites van een korte beschrijving en zet het Lycos-hondje er als herkenningsteken bij. De klant weet dan dat hij of zij iets goeds krijgt."