PERSBERICHT

IJmuiden, 8 mei 2001

Wijsmuller breidt havensleepdiensten in de U.K. verder uit.

Wijsmuller neemt West Coast Towing Co. (UK) Ltd. in Swansea over met de huidige havensleepactiviteiten van het bedrijf die voornamelijk gericht zijn op het assisteren van schepen bij de Corus terminal in de haven van Talbot.

Naar verwachting zullen de onderhandelingen begin mei worden afgerond na inspectie van de schepen. De overname van de activiteiten is inclusief de vier havensleepboten Faris, Ryan, Hurricane H en Shireen S en zesentwintig werknemers.

Wijsmuller is zeer verheugd met het contract dat is aangegaan met Corus voor een periode van vijf jaar en zal de optimale serviceverlening aan dit staalbedrijf continueren.

De nieuwe havensleepactiviteit behoudt een zelfstandige status binnen de Wijsmuller Groep onder de naam Wijsmuller PT Ltd. en wordt ondersteund door het Wijsmuller team in Bristol Channel onder leiding van John Newington.

De Wijsmuller Groep is wereldwijd actief met een vloot van 152 sleepboten in 21 landen en rapporteerde over het jaar 2000 een absolute record winst van NLG 22,3 miljoen voor afschrijving van goodwill.


***