Van Hulzen pr adviseurs


De nieuwe wijn komt uit Duitsland
Nieuwe huisstijl Informatiebureau voor Duitse Wijn

Voorschoten, 8 mei 2001 - Met de positioneringszin De nieuwe wijn komt uit Duitsland introduceert het Informatiebureau voor Duitse Wijn een vernieuwde en moderne huisstijl die past bij de positieve ontwikkelingen van Duitse wijnen.

Steeds meer Duitse wijnmakers hebben zich toegelegd op het produceren van droge wijnen, zowel witte als rode. Ook de flessen en etiketten zijn nog altijd in ontwikkeling. Was het voorheen gebruikelijk om met traditionele sierletters te werken, tegenwoordig wordt er gekozen voor een modern etiket waarop duidelijk leesbaar is waar de wijn vandaan komt, wat het kwaliteitsniveau en wat de smaakrichting is. Vanaf de oogst 2000 hebben de droge Duitse wijnen hun eigen twee nieuwe benamingen gekregen: Classic en Selection, droge wijnen die garant staan voor een hoge kwaliteit.
Ondertussen stijgt in Nederland de vraag naar droge Riesling-wijnen uit Duitsland. Vorige maand nog werden er 21 Wein Speciaalzaken geopend in Nederland: gerenommeerde wijnwinkels waar de wijnliefhebber terecht kan voor Duitse wijnen van diverse topwijnhuizen.

In aansluiting op deze ontwikkelingen heeft het Informatiebureau voor Duitse Wijn een nieuwe huisstijl en slogan ontwikkeld. De zwart-rood-gele druif van de oude huisstijl heeft daarom plaatsgemaakt voor een nieuw ontwerp met een sfeervol beeld van een wijnlandschap in de hoek, gecombineerd met de nieuwe positioneringszin van het bureau: De nieuwe wijn komt uit Duitsland.
Bij het ontwerp hiervan is rekening gehouden met het feit dat dit passend moet zijn voor alle Duitse wijnen van diverse kwaliteitssegmenten.
Met het woord nieuw worden zowel de nieuwe droge Classic- en Selectionwijnen, de witte en rode barrique wijnen, de nieuwe oogst wijnen en de vernieuwde etiketten op flessen bedoeld, als ook de consumenten die Duitse wijn (opnieuw) ontdekken en voor wie deze wijnen dus nieuw zijn. De slogan zal gebruikt gaan worden in verschillende promotiecampagnes met Duitse wijnen.