Ministerie van Financien

Titel: WOUTER BOS SPREEKT OVER VLAKTAX IN TILBURG



Persberichtnr.


01/125


Den Haag

7 mei 2001

WOUTER BOS SPREEKT OVER VLAKTAX IN TILBURG

Staatssecretaris Bos van het ministerie van Financiën verzorgt op dinsdag 8 mei 2001 een gastcollege aan de Katholieke Universiteit Brabant (aanvang 13.45 uur, Warandelaan 2, gebouw C, zaal CZ 101, Tilburg). Dit gastcollege heeft als titel De Vlaktax, en gaat over de voor- en nadelen van een eventuele invoering van een vlaktax.

Dit gastcollege vindt plaats in het kader van de Grote Financiën Prijs. De minister en staatssecretaris van het van Financiën willen met deze colleges aandacht geven aan de Grote Financiën Prijs. De Grote Financiën Prijs is een essaywedstrijd, waarmee het ministerie van Financiën studenten uitdaagt een scriptie te schrijven over een financieel-economisch of fiscaal onderwerp. Uiteraard stelt het ministerie van Financiën hier iets tegenover. De beste inzending wordt beloond met een prijs van 5.000 euro en een origineel, speciaal ontworpen kunstwerk. De tweede prijs bedraagt 3000 euro en de derde prijs 1.500 euro. De uitreiking van de Grote Financiën Prijs vindt plaats in november 2001.

Doelgroep van de Grote Financiën Prijs zijn de potentiële toekomstige medewerkers van het ministerie van Financiën en de Belastingdienst. Met deze prijs wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het departement. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen geven de minister, staatssecretaris en hun topambtenaren een aantal gastcolleges.

De inzendingen moeten vóór 1 september 2001 binnen zijn. Alle inzendingen zullen door een onafhankelijke jury worden beoordeeld. Meer informatie over de Grote Financiën Prijs is beschikbaar op www.minfin.nl.