PERSBERICHT

Agile en webMethods sluiten samenwerkingsverband

Doel samenwerking om Agile-software eenvoudig te integreren met oplossingen van derden

San Jose / Fairfax, 8 mei 2001 - Agile Software Corporation (Nasdaq: AGIL), een vooraanstaand aanbieder van oplossingen voor samenwerking op het gebied van productie, heeft een samenwerkingsverband gesloten met webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende aanbieder van integratiesoftware. De samenwerking heeft tot doel om klanten in staat te stellen Agile's oplossingen te verbinden met de talloze applicaties die het webMethods Integration Platform ondersteunt.

Agile Anywhere is een complete reeks oplossingen voor samenwerking op het gebied van productie, waarmee fabrikanten besloten marktplaatsen voor samenwerking kunnen ontwikkelen. Deze marktplaatsen automatiseren de distributie en synchronisatie van productinformatie in de elektronische waardeketen. webMethods' integratieplatform zal samenwerken met de Agile Integration Server, een op XML gebaseerde integratieoplossing die de productinformatie (het "product DNA") die opgeslagen is in Agile Anywhere, beschikbaar maakt voor andere bedrijfskritische toepassingen. Met deze gezamenlijke oplossing kan de productinformatie in Agile dus worden gedeeld met toepassingen zoals ERP, CRM, kennismanagement, inkoop- en voorraadbeheersystemen.

"Klanten en partners moeten verbinding kunnen maken met software van bedrijven zoals Agile om echte elektronische samenwerking te realiseren," zegt Tom Roberts, vice president Platform Alliances bij webMethods. "webMethods richt zich op uitbreiding van de reeks oplossingen waar we toegang tot bieden. Dat helpt ons om ons doel te realiseren: onze klanten helpen om hun kosten te verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren, de relaties met hun klanten en partners te versterken, de efficiency van de distributieketen te verbeteren en de interne bedrijfsprocessen te stroomlijnen."

Het integratieplatform van webMethods automatiseert bedrijfsprocessen, binnen de onderneming en ook -op veilige wijze- met partners en klanten via internet. Met het platform kunnen klanten een significant rendement op hun investeringen behalen door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen binnen en tussen ondernemingen te koppelen. Agile en webMethods integreren nu Agile Anywhere, Agile Integration Server (AIS) en webMethods' integratieplatform, hetgeen de toegankelijkheid van productinformatie die de Agile-oplossingen uit geïntegreerde bedrijfstoepassingen halen, vergroot.

"Onze samenwerking met webMethods is toont onze focus aan op het bieden van naadloze integratie van zakelijke oplossingen, waardoor onze klanten eenvoudig voort kunnen bouwen op hun investeringen in Agile," zegt Rakesh Sharma, vice president Product Marketing bij Agile. "Door onze samenwerkingsproducten in te zetten bij dynamische productinformatie en dit te combineren met webMethods' infrastructuur voor integratie, bevorderen we intelligente samenwerking in de waardeketen. Dat heeft tot gevolg dat onze klanten hun producten sneller op de markt kunnen brengen en kosten kunnen besparen."

# # #

Over Agile

Agile Software Coporation (Nasdaq: AGIL) is een vooraanstaand leverancier van business-to-business samenwerkingsoplossingen voor fabrikanten. Agile-producten stellen partners in de distributieketen in staat om via internet samen te werken aan en te communiceren over nieuwe of veranderende productinformatie, om vervolgens de benodigde componenten in te kopen. Op MyAgile.com biedt Agile aan verspreide distributieketens ook bedrijfskritische eServices zoals on line marktplaatsen, inkopen van maatwerkonderdelen, draadloze toegang en onderzoek naar componenten. Klanten van Agile zijn onder meer: Amkor Technologies, Compaq Computer, Dell Computer, Flextronics International, Flow International, GE Medical Systems, International Paper, Juniper Networks, Lucent Technologies, Nvidia, Philips, Sycamore Networks, Texas Instruments en Zhone Technologies. Bezoek www.agile.com voor meer informatie of bel +1 408 975 3900.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware voor wereldwijde top-2000-bedrijven, business-to-business elektronische marktplaatsen en softwarebedrijven. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen substantieel verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com