Intrabouw

SFB Groep verkoopt internetdochter
Overname SFB IntraBouw door ARPA Systems
8 mei 2001

De SFB Groep heeft op 1 mei haar internet-activiteiten verkocht aan automatiseerder ARPA Systems BV uit Eindhoven. Het gaat om de werkmaatschappij IntraBouw, een op de bouw gericht internetbedrijf. ARPA Systems verwerft 100% van de aandelen van het internetbedrijf, dat ondermeer het internetportaal BouwOnline beheert. De overname heeft geen gevolgen voor bestaande werkgelegenheid.

ARPA ontwikkelt sinds 1996 software en e-commerce oplossingen voor de uitvoerende bouw. De overname past in de groeistrategie van het Eindhovense softwarebedrijf, dat verder zal gaan onder de naam ARPA IntraBouw. Vooral de implementatie van ARPAs digitale productmodel als internet-applicatie zal een aanzienlijke versnelling betekenen van de acceptatie van ARPA voor bedrijfsomvattende en bedrijfskritische toepassingen binnen de bouw.

SFB Groep is financieel dienstverlener op het gebied van arbeid, inkomen en vermogen. IntraBouw is medio 1997 door de SFB Groep opgezet om de bouwwereld de gelegenheid te bieden om ook via Internet(-technologie) toegang te krijgen tot haar financieel-administratieve diensten. Deze activiteiten werden in 1999 uitgebreid na het aangaan van een samenwerking met Kluwers ten Hagen & Stam. Na de terugtrekking van ten Hagen & Stam in 2000, werd besloten IntraBouw te verkopen. Dr. Adri van der Wurff, directeur SFB Diensten en voorheen statutair directeur IntraBouw: Wij zijn erg content met ARPA als overnamepartner. Uitgangspunt voor verkoop was altijd dat personeel en bedrijf een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan. De synergie met de activiteiten van ARPA biedt daarvoor voldoende waarborgen.

ARPA Systems is sinds de oprichting in 1996 marktleider geworden binnen een aantal uitvoerende bouwbranches. Het bedrijf investeert in de totstandkoming van digitale logistieke bouwproduct-informatie voor gebruik in de eigen CAD- en calculatie- en e-commerce-software. Met de overname haalt ARPA kennis in huis om zijn applicaties voor het internet geschikt te maken en bouwproduct-informatie online aan te bieden. Algemeen directeur van ARPA Systems BV, ir. Herman Hintzen: Uitbreiding van onze activiteiten richting internet past in onze strategie om een steeds groter deel van de bouwkolom van onderaf te integreren. Een extra voordeel van deze overname is de bekendheid van de naam IntraBouw binnen de bouw.

IntraBouw is als internetbedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler voor de Nederlandse bouwindustrie. IntraBouw realiseert website-projecten en biedt met BouwOnline nieuws, diensten en informatie op het gebied van technologie, milieu en juridische aangelegenheden. Tevens levert het bedrijf virtuele kantoren voor bouwprojecten. Sinds december 2000 wordt het dagelijks bestuur over IntraBouw gevoerd door Rob Roef en Paul van Geel, onder meer oprichters van Bricsnet Nederland.

Voor vragen of achtergrond informatie kunt u contact opnemen met onderstaande personen en materiaal downloaden vanaf www.arpa-intrabouw.nl

ARPA Systems BV
Herman Hintzen
directeur
040 212 10 55 SFB Groep
Hanneke Wullink
hoofd communicatie
020 583 44 01 IntraBouw BV
Rob Roef
directeur
020 - 5834914